2015-04-09 09:52

2015-04-09 10:38

Underhållsarbete påverkar tv-tittarna

DALSLAND

Med start på måndag inleder Teracom en omfattande renovering av tv-sändarstationen Bäckefors. Arbetet syftar till att höja driftsäkerheten för marksänd tv i området och förväntas pågå i cirka tio veckor.

Under perioden kommer tv-utsändningen att ske med reducerad effekt, vilket innebär att det kan förekomma störningar för vissa hushåll som tittar på tv med egen antenn. Kortare sändningsuppehåll kommer även att göras under dagtid vid några tillfällen.

Den nya utrustningen innebär höjd driftsäkerhet och förbättrade mottagningsmöjligheter generellt i täckningsområdet som innefattar Bengtsfors, Åmål, Mellerud och Dals-Eds kommuner samt några hushåll i Säffle kommun.

Under perioden kommer tv-utsändningen att ske med reducerad effekt, vilket innebär att det kan förekomma störningar för vissa hushåll som tittar på tv med egen antenn. Kortare sändningsuppehåll kommer även att göras under dagtid vid några tillfällen.

Den nya utrustningen innebär höjd driftsäkerhet och förbättrade mottagningsmöjligheter generellt i täckningsområdet som innefattar Bengtsfors, Åmål, Mellerud och Dals-Eds kommuner samt några hushåll i Säffle kommun.