2015-03-29 19:02

2015-03-29 19:02

Kär söndagsgäst i fokus

MÄSSAN: Carl-Jan tog grävjobb i Åmål

När vinexperten Carl-Jan Granqvist gästade Åmålsmässan i söndags höjdes pulsen betydligt. Mobil kamerorna gick varma - inte minst när Carl-Jan öppnade en vinflaska med grävmaskin.
– Det är något jag garanterat aldrig gjort förut.

Professorn i måltidskunskap, vinexperten Carl-Jan Granqvist var hedersgäst under Åmålsmässan på söndagen, då det kom mer folk än vanligt en andradag. Populäre Carl-Jan bidrog säkert en hel del till det.

Huvudnumret var egentligen en föreläsning på Karlbergsteatern på eftermiddagen, men Carl-Jan hann sätta prägel även på Åmålsmässan i Rackethallen. Efter ett kort anförande, lite mingel och besök bland montrarna rullades nämligen en grävmaskin in i mässhallen.

Carl-Jans uppgift var att med dess skopa öppna en flaska Bordeaux från 1995. Och det klarade han galant - till publikens jubel.

– Jag är imponerad, sa instruktören Fredrik Pettersson från företaget Ebbe Grävare.

Carl-Jan Granqvist konstaterade roat att en sådan utmaning kunde han ju inte motstå. Och så gav han ett omdöme och vinet också.

– Lövsmak med en doft som den som blossar upp från hästens rygg efter en ritt, när man plockar av sadeln.

Till Karlbergshallen hade 145 personer löst biljett, för att få höra Carl-Jan Granqvist ge sin syn på vad de goda livet egentligen är. Han berättade om sitt livsverk, Grythyttans gästgiveri och Måltidens hus där och han slog bland ett slag för sinnena lukt och smak.

– Frågor som rör sinnena hörsel och syn är fint och tillhör kulturdepartementet. Lukt och smak tillhör av någon anledning jordbruksdepartementet, sa han bland annat.

Professorn i måltidskunskap, vinexperten Carl-Jan Granqvist var hedersgäst under Åmålsmässan på söndagen, då det kom mer folk än vanligt en andradag. Populäre Carl-Jan bidrog säkert en hel del till det.

Huvudnumret var egentligen en föreläsning på Karlbergsteatern på eftermiddagen, men Carl-Jan hann sätta prägel även på Åmålsmässan i Rackethallen. Efter ett kort anförande, lite mingel och besök bland montrarna rullades nämligen en grävmaskin in i mässhallen.

Carl-Jans uppgift var att med dess skopa öppna en flaska Bordeaux från 1995. Och det klarade han galant - till publikens jubel.

– Jag är imponerad, sa instruktören Fredrik Pettersson från företaget Ebbe Grävare.

Carl-Jan Granqvist konstaterade roat att en sådan utmaning kunde han ju inte motstå. Och så gav han ett omdöme och vinet också.

– Lövsmak med en doft som den som blossar upp från hästens rygg efter en ritt, när man plockar av sadeln.

Till Karlbergshallen hade 145 personer löst biljett, för att få höra Carl-Jan Granqvist ge sin syn på vad de goda livet egentligen är. Han berättade om sitt livsverk, Grythyttans gästgiveri och Måltidens hus där och han slog bland ett slag för sinnena lukt och smak.

– Frågor som rör sinnena hörsel och syn är fint och tillhör kulturdepartementet. Lukt och smak tillhör av någon anledning jordbruksdepartementet, sa han bland annat.