2015-03-27 15:36

2015-03-27 15:36

UF-final för Åmålsföretag

FYRBODAL: Framgångar för Karlberg

Två UF-företag från Karlbergsgymnasiet i Åmål hamnade på pallplats då Ung Företagsamhet i Fyrbodal genomförde sin mässa i Vänersborg.

UF-företaget Green Clean med Frida Jansson, Evelina Sundin och Jenny Nilsson från Ek 3 på Karlbergsgymnasiet, kammade hem både en andraplats och en tredjeplats i två olika tävlingskategorier. I klassen ”Årets affärsplan” fick eleverna tredjepriset för sin tilltalande affärsplan och i kategorin ”Årets vara” hamnade Green Clean på andra plats med motiveringen ”Presentation av ett billigt och miljövänligt alternativ till en daglig vara”.

Företaget säljer ekologiska tvättnötter i smakfullt designade förpackningar sydda av återvunnet tyg. Andraplatsen gör att de 10-11 maj får åka till finalen i Stockholm och mäta sig med alla Sveriges bästa UF-företag.

Praktisk skrapa

Företaget Fri sikt, med Benjamin Grimstad, David Andréasson, Filip Söderström och Kristoffer Mellberg från Ek 3, fick andra priset i kategorin ”Årets logotyp”. Eleverna har själva designat en praktisk gummiskrapa för att rengöra skidglasögon från snö och imma.

Övriga utställare från Karlbergsgymnasiet vid Fyrbodals UF-mässa var företagen Smarrigt UF, Smartstick UF, Shirtfolder UF, Magnogrip UF, Old Becomes New UF och Partaj UF.

UF-företaget Green Clean med Frida Jansson, Evelina Sundin och Jenny Nilsson från Ek 3 på Karlbergsgymnasiet, kammade hem både en andraplats och en tredjeplats i två olika tävlingskategorier. I klassen ”Årets affärsplan” fick eleverna tredjepriset för sin tilltalande affärsplan och i kategorin ”Årets vara” hamnade Green Clean på andra plats med motiveringen ”Presentation av ett billigt och miljövänligt alternativ till en daglig vara”.

Företaget säljer ekologiska tvättnötter i smakfullt designade förpackningar sydda av återvunnet tyg. Andraplatsen gör att de 10-11 maj får åka till finalen i Stockholm och mäta sig med alla Sveriges bästa UF-företag.

Praktisk skrapa

Företaget Fri sikt, med Benjamin Grimstad, David Andréasson, Filip Söderström och Kristoffer Mellberg från Ek 3, fick andra priset i kategorin ”Årets logotyp”. Eleverna har själva designat en praktisk gummiskrapa för att rengöra skidglasögon från snö och imma.

Övriga utställare från Karlbergsgymnasiet vid Fyrbodals UF-mässa var företagen Smarrigt UF, Smartstick UF, Shirtfolder UF, Magnogrip UF, Old Becomes New UF och Partaj UF.