2015-03-27 09:45

2015-03-27 09:45

Olyckor när snön föll

ÅMÅL: Lastbil körde av vägen

Trafikolyckorna radades upp i vårt område, när vintern plötsligt återvände i torsdags. Utanför Åmål stängdes E45 av efter en olycka där en långtradare halkat av vägen.

Lastbilschauffören som tappade kontrollen över sitt fordon skadades vid avåkningen och fick föras till sjukhus med en befarad armfraktur.

Olyckan inträffade på torsdagsförmiddagen och under flera timmar var E45 helt avstängd. Trafiken fick ledas om runt Forsbacka-Mo, vilket ändå gick ganska bra. Efter några timmar kunde ena körfältet öppnas, men bärgningsarbetet drog ut på tiden och pågick under hela dagen.

Ingen allvarligt skadad

Olyckan utanför Åmål var inte den enda som inträffade i vårt område under torsdagen. I ett stråk över Bohuslän, Dalsland och Värmland inträffade en rad olyckor. Dock verkar ingen ha blivit allvarligt skadad.

Genom broräcket

Mest dramatiskt blev det kanske på E6 på Ödsmålsbron, där en lastbil körde igenom räcket och där ena framhjulet blev hängande över kanten. Efter olyckan framkom det att räddningstjänsten länge kritiserat Trafikverket för att räcket är för klent.

Vädret, med blötsnö som packades på vägbanorna, gjorde att många långtradare blev stående utefter vägarna. Bland annat i en backe på E18 genom Långserud, utanför Säffle.

Tvärs över vägen

Vid middagstid på torsdagen hamnade en lastbil tvärs över vägen även i Svanskog och på länsväg 172 mellan Årjäng och Bengtsfors skall flera lastbilar ha blivit stillastående i backarna, vilket stoppade upp trafiken.

Det var fruktansvärt väglag i snömodden över hela vårt område, men så småningom övergick snöandet i regn och det värsta ovädret drog norröver.

Detta samtidigt som Trafikverket på sin hemsida påminner om att det är dags att sätta på sommardäcken.

Lastbilschauffören som tappade kontrollen över sitt fordon skadades vid avåkningen och fick föras till sjukhus med en befarad armfraktur.

Olyckan inträffade på torsdagsförmiddagen och under flera timmar var E45 helt avstängd. Trafiken fick ledas om runt Forsbacka-Mo, vilket ändå gick ganska bra. Efter några timmar kunde ena körfältet öppnas, men bärgningsarbetet drog ut på tiden och pågick under hela dagen.

Ingen allvarligt skadad

Olyckan utanför Åmål var inte den enda som inträffade i vårt område under torsdagen. I ett stråk över Bohuslän, Dalsland och Värmland inträffade en rad olyckor. Dock verkar ingen ha blivit allvarligt skadad.

Genom broräcket

Mest dramatiskt blev det kanske på E6 på Ödsmålsbron, där en lastbil körde igenom räcket och där ena framhjulet blev hängande över kanten. Efter olyckan framkom det att räddningstjänsten länge kritiserat Trafikverket för att räcket är för klent.

Vädret, med blötsnö som packades på vägbanorna, gjorde att många långtradare blev stående utefter vägarna. Bland annat i en backe på E18 genom Långserud, utanför Säffle.

Tvärs över vägen

Vid middagstid på torsdagen hamnade en lastbil tvärs över vägen även i Svanskog och på länsväg 172 mellan Årjäng och Bengtsfors skall flera lastbilar ha blivit stillastående i backarna, vilket stoppade upp trafiken.

Det var fruktansvärt väglag i snömodden över hela vårt område, men så småningom övergick snöandet i regn och det värsta ovädret drog norröver.

Detta samtidigt som Trafikverket på sin hemsida påminner om att det är dags att sätta på sommardäcken.