2015-03-25 16:29

2015-03-25 16:29

13 Åmålsdansare med i hemma-EM

ÅMÅL: Jet Jam fick en återbudsplats

Totalt kommer 13 Åmålsdansare att representera Sverige när disco-EM avgörs i Örebro 1–5 juli. Gruppen Jet Jam fick en återbudsplats och tog sig också med till EM, trots en sjundeplats på rankningen.

Skador, sjukdomar och byte av åldersklasser har varit tuffa för Danscenter Sofia Westlund i år och det fanns farhågor om att många Åmålsdansare skulle missa sommarens disco-EM. Men när landslagsuttagningen kom var Åmålsrepresentationen nästan lika stor som i fjol. 13 Åmålsdansare finns med i den svenska truppen, vilket är tre färre än 2014.

Bara en tävling

Elvira Martinsson Björk och Moa Andersson, som tidigare haft stora framgångar i pardiscots juniorklass, hade som seniorer bara dansat en enda av de tre tävlingar som låg till grund för EM-uttagningen, men är ändå med i truppen.

– De vann ju sista tävlingen, så jag tror att de fick en av platserna där landslagsledningen ser till dagsform. De vet vilken kapacitet tjejerna har, säger tränaren Sofia Westlund Englund.

Stabila Clara Lindbloms och Elin Elghs uttagning i pardisco var mer självklar.

Bytt åldersgrupp

I singeldisco har fem Åmålsdansare tagits ut, två juniorer och tre seniorer. Flera har fallit bort sedan fjolårets mästerskap för att de har bytt åldersgrupper. Med i landslagstruppen finns Josefine Karlsson som kom femma i EM 2014 som singeldiscodebutant och Elin Elgh som blev 26:a vid VM, men även Moa Andersson, Amanda Karlsson och Clara Lindblom.

Moa Andersson, Elin Elgh och Clara Lindblom gör alla tre starter: i singel, i par och i grupp.

I gruppdisco blev sex lag uttagna. Discolicious från Åmål var som rankad tvåa en förväntad uttagning. Men sedan blev det stor glädje när även Jet Jam kom med, som rankad sjua, efter att ett av de högre rankade lagen tackat nej.

– De blev väldigt glada. Det är klart. Det är ju EM som de strävat efter, säger Sofia Westlund Englund.

Disco-EM arrangeras den 1–5 juli i Örebro, som var värdstad även 2013.

Skador, sjukdomar och byte av åldersklasser har varit tuffa för Danscenter Sofia Westlund i år och det fanns farhågor om att många Åmålsdansare skulle missa sommarens disco-EM. Men när landslagsuttagningen kom var Åmålsrepresentationen nästan lika stor som i fjol. 13 Åmålsdansare finns med i den svenska truppen, vilket är tre färre än 2014.

Bara en tävling

Elvira Martinsson Björk och Moa Andersson, som tidigare haft stora framgångar i pardiscots juniorklass, hade som seniorer bara dansat en enda av de tre tävlingar som låg till grund för EM-uttagningen, men är ändå med i truppen.

– De vann ju sista tävlingen, så jag tror att de fick en av platserna där landslagsledningen ser till dagsform. De vet vilken kapacitet tjejerna har, säger tränaren Sofia Westlund Englund.

Stabila Clara Lindbloms och Elin Elghs uttagning i pardisco var mer självklar.

Bytt åldersgrupp

I singeldisco har fem Åmålsdansare tagits ut, två juniorer och tre seniorer. Flera har fallit bort sedan fjolårets mästerskap för att de har bytt åldersgrupper. Med i landslagstruppen finns Josefine Karlsson som kom femma i EM 2014 som singeldiscodebutant och Elin Elgh som blev 26:a vid VM, men även Moa Andersson, Amanda Karlsson och Clara Lindblom.

Moa Andersson, Elin Elgh och Clara Lindblom gör alla tre starter: i singel, i par och i grupp.

I gruppdisco blev sex lag uttagna. Discolicious från Åmål var som rankad tvåa en förväntad uttagning. Men sedan blev det stor glädje när även Jet Jam kom med, som rankad sjua, efter att ett av de högre rankade lagen tackat nej.

– De blev väldigt glada. Det är klart. Det är ju EM som de strävat efter, säger Sofia Westlund Englund.

Disco-EM arrangeras den 1–5 juli i Örebro, som var värdstad även 2013.

Åmålsdansare uttagna till disco-EM

Singel, flickor, juniorer: Josefine Karlsson (3), Moa Andersson (10).

Singel, flickor, vuxna: Elin Elgh (3), Amanda Karlsson (5), Clara Lindblom (8).

Par, vuxna: Elin Elgh – Clara Lindblom (2), Elvira Martinsson Björk – Moa Andersson (7).

Gruppdisco, vuxna: Discolicious (2) (Elvira Martinsson Björk, Moa Andersson, Clara Lindblom, Elin Elgh, Ida Johansson, Amanda Karlsson och Elin Hjortsberg), Jet Jam (7) (Josefine Karlsson, Tilda Kraaij, Amelia Andersson, Pauline Strandberg, Emma Nykvist och Johanna Kockgård)

Placeringen på den svenska rankingen angiven i parentes.