2015-03-23 10:57

2015-03-23 12:38

Särskilt firande av Våffeldagen

MELLERUD: Våffelspecial

Onsdag 25 mars varje år firas Våffeldagen med Mellerudsspecial.

Historikerna anser att det hela är en språklig förvanskning av Vårfrudagen, det vill säga Jungfru Marias bebådelsedag, som firats sedan medeltiden. För Mellerud har dagen en speciell betydelse. Här serveras ju något som kallas Melleruds special, eller våffelspecial. Det är en våffla med varmkorv, potatismos och andra tillbehör. Enligt obekräftade uppgifter uppstod rätten när korvkiosken vid Österrådaplan en dag hade slut på korvbröd.

Historikerna anser att det hela är en språklig förvanskning av Vårfrudagen, det vill säga Jungfru Marias bebådelsedag, som firats sedan medeltiden. För Mellerud har dagen en speciell betydelse. Här serveras ju något som kallas Melleruds special, eller våffelspecial. Det är en våffla med varmkorv, potatismos och andra tillbehör. Enligt obekräftade uppgifter uppstod rätten när korvkiosken vid Österrådaplan en dag hade slut på korvbröd.