2015-03-23 11:16

2015-03-23 11:16

Konsert på Kulturbruket

MELLERUD: Mer än bara släcka ljuset

På lördag är det åter dags för Earth Hour. För sjätte gången blir det konsert.

I hela världen släcker organisationer och privatpersoner allt elektriskt ljus i en timme i en manifestation för klimatet. 2014 deltog 162 länder.

Melleruds kommun har deltagit i Earth Hour sedan 2009. Redan från början beslöt kommunen att göra något mer än att bara uppmana invånarna att släcka ljuset. Idén kläcktes om att utnyttja den fantastiska akustiken i Kulturbruket för detta.

Sex år senare lever traditionen vidare. Melleruds kommun har endast gjort uppehåll ett år, så årets upplaga är den sjätte i ordningen. Med åren har konserterna fått formen av musikaliska generationsmöten. I år är den yngsta deltagaren 13 år och de äldsta 60 plus. Det bjuds på folkmusik, jazz, visor, filmmusik, mjuk pop, allt som går att framför utan förstärkning.

Biljettpriset är av tradition en marschall per person. De inlämnade marschallerna tänds upp utanför Kulturbruket på Dal och möter åhörarna när de anländer på kvällen.

Deltagare i årets Earth Hour-konsert: Alban Faust, Andiona, Maria och Sanna, Elin Bergsman; Gun-Britt Gustafsson, Jan och Camilla Berglöv, Mikke Nilsson Teveborg, samt Tvåocomp med Glenn Nordling, Lars Nilsson, Liisa Paiste och Sören Blom

I hela världen släcker organisationer och privatpersoner allt elektriskt ljus i en timme i en manifestation för klimatet. 2014 deltog 162 länder.

Melleruds kommun har deltagit i Earth Hour sedan 2009. Redan från början beslöt kommunen att göra något mer än att bara uppmana invånarna att släcka ljuset. Idén kläcktes om att utnyttja den fantastiska akustiken i Kulturbruket för detta.

Sex år senare lever traditionen vidare. Melleruds kommun har endast gjort uppehåll ett år, så årets upplaga är den sjätte i ordningen. Med åren har konserterna fått formen av musikaliska generationsmöten. I år är den yngsta deltagaren 13 år och de äldsta 60 plus. Det bjuds på folkmusik, jazz, visor, filmmusik, mjuk pop, allt som går att framför utan förstärkning.

Biljettpriset är av tradition en marschall per person. De inlämnade marschallerna tänds upp utanför Kulturbruket på Dal och möter åhörarna när de anländer på kvällen.

Deltagare i årets Earth Hour-konsert: Alban Faust, Andiona, Maria och Sanna, Elin Bergsman; Gun-Britt Gustafsson, Jan och Camilla Berglöv, Mikke Nilsson Teveborg, samt Tvåocomp med Glenn Nordling, Lars Nilsson, Liisa Paiste och Sören Blom