2015-03-23 17:34

2015-03-23 17:34

Bäckström vald hos Arla

ÅMÅL: Stormigt möte

Mjölkbonden Ulrika Bäckström på Björkils gård blev oväntat vald till ordförande i Arlas nybildade kretsråd för Dalsland, Bohuslän och halva Västergötland. Det rapporterar tidningen Lands lantbruksdel från ett stormigt möte i Vänersborg för någon vecka sedan.

Inför mötet hade en grupp med 15 – 20 bönder lanserat ett alternativ till valberedningens förslag med Ulrika Bäckström som ordförande.

– Jag hade inte tänkt ställa upp men det var många som tryckte på, säger Ulrika Bäckström till Land. Till slut bestämde jag mig för att ställa upp.

Valberedningen fick in fem av sina föreslagna ledamöter och från alternativa listan valdes fyra. Kretsen skulle också utse fyra ordinarie till Arlas representantskap. Alla valda kom från det alternativa förslaget.

TV släpptes inte in

Land rapporterar också att SVT:s Uppdrag granskning inte släpptes in på mötet. SVT gör just nu ett program om Arla. Ett hundratal medlemmar fanns på plats på det händelserika möte, som varade i över fem timmar.

Inför mötet hade en grupp med 15 – 20 bönder lanserat ett alternativ till valberedningens förslag med Ulrika Bäckström som ordförande.

– Jag hade inte tänkt ställa upp men det var många som tryckte på, säger Ulrika Bäckström till Land. Till slut bestämde jag mig för att ställa upp.

Valberedningen fick in fem av sina föreslagna ledamöter och från alternativa listan valdes fyra. Kretsen skulle också utse fyra ordinarie till Arlas representantskap. Alla valda kom från det alternativa förslaget.

TV släpptes inte in

Land rapporterar också att SVT:s Uppdrag granskning inte släpptes in på mötet. SVT gör just nu ett program om Arla. Ett hundratal medlemmar fanns på plats på det händelserika möte, som varade i över fem timmar.