2015-03-10 12:07

2015-03-10 12:13

Bagge vill träffa raggare

TV-INSPELNING: Idol har framfört önskemål till Åmåls kommun

I morgon startar Idol sin rekordstora auditionsturné på Vänortstorget i Kiruna. Nytt för i år är att juryn arbetar var för sig utanför storstäderna. Till Åmål kommer Anders Bagge, som både ska mönstra talanger och umgås med raggare – om det finns några.

Många frågetecken återstår att räta ut inför Idols Åmålsbesök den 19 april. Exempelvis saknas fortfarande en plats eller arena där enmansjuryn kan ta emot sångare på löpande band.

– Själv tänker jag att Karlbergsteatern skulle passa bäst, men det kanske inte producenterna tycker, säger turistchefen Håkan Jarnryd, som sköter kontakten mellan kommunen och tv-bolaget.

Välkomnas av politiker

Hittills har mejlkorrespondensen mest handlat om diverse önskemål. Bland annat vill producenten att Anders Bagge ska hälsas välkommen av politiker och att det blir något inslag med raggare. Det första går förmodligen att ordna, men det andra blir lite knepigare, menar Håkan Jarnryd.

– Åmål är inte förknippat med raggarkultur på det sättet som producenten verkar tro. I och för sig går det nog att ordna fram lämpliga bilar, vi har ju den livfulla motorklubben Road Vikings i staden, men jag har ifrågasatt förslaget, säger turistchefen, som hoppas få fler svar inom de närmaste dagarna.

– Det behövs lite framförhållning. Tv-teamet kan inte bara dyka upp och förvänta sig att allt går att ordna på plats, säger Håkan Jarnryd.

Besöker tre orter var

Förutom Åmål ska Anders Bagge besöka Strömstad och Rättvik, medan ex-makan Laila Bagge betar av talangutbudet i Visby, Växjö och Mjölby. Den tredje jurymedlemmen Alexander Bard har fått Kiruna, Arvidsjaur och Åre på sin lott. Malmö, Stockholm och Göteborg är de enda städerna där hela juryn är samlad under vad som blir deras avskedsturné.

Anders och Laila Bagge har varit med i Idol sedan 2008, och Alexander Bard anslöt 2011.

Många frågetecken återstår att räta ut inför Idols Åmålsbesök den 19 april. Exempelvis saknas fortfarande en plats eller arena där enmansjuryn kan ta emot sångare på löpande band.

– Själv tänker jag att Karlbergsteatern skulle passa bäst, men det kanske inte producenterna tycker, säger turistchefen Håkan Jarnryd, som sköter kontakten mellan kommunen och tv-bolaget.

Välkomnas av politiker

Hittills har mejlkorrespondensen mest handlat om diverse önskemål. Bland annat vill producenten att Anders Bagge ska hälsas välkommen av politiker och att det blir något inslag med raggare. Det första går förmodligen att ordna, men det andra blir lite knepigare, menar Håkan Jarnryd.

– Åmål är inte förknippat med raggarkultur på det sättet som producenten verkar tro. I och för sig går det nog att ordna fram lämpliga bilar, vi har ju den livfulla motorklubben Road Vikings i staden, men jag har ifrågasatt förslaget, säger turistchefen, som hoppas få fler svar inom de närmaste dagarna.

– Det behövs lite framförhållning. Tv-teamet kan inte bara dyka upp och förvänta sig att allt går att ordna på plats, säger Håkan Jarnryd.

Besöker tre orter var

Förutom Åmål ska Anders Bagge besöka Strömstad och Rättvik, medan ex-makan Laila Bagge betar av talangutbudet i Visby, Växjö och Mjölby. Den tredje jurymedlemmen Alexander Bard har fått Kiruna, Arvidsjaur och Åre på sin lott. Malmö, Stockholm och Göteborg är de enda städerna där hela juryn är samlad under vad som blir deras avskedsturné.

Anders och Laila Bagge har varit med i Idol sedan 2008, och Alexander Bard anslöt 2011.