2015-03-09 11:42

2015-03-09 11:42

Maffig musik för behövande

ÅMÅL: Student anordnade välbesökt kyrkkonsert

Mäktiga toner fyllde på fredagskvällen Åmåls kyrka, när gymnasieeleven Evelina Andersson genomförde sitt studentprojekt i form av en välgörenhetskonsert. Sammanlagt 4 310 kronor samlades in till Läkare utan gränser.

– Jag är lättad, men det känns också lite konstigt att bara göra konserten en gång efter allt arbete som vi har lagt ned, säger Säfflebördiga Evelina Andersson, som till vardags går tredje året på Estetiska skolan i Arvika.

Åmålskonserten var hennes studentprojekt, ett synnerligen vällyckat sådant. Långt över 100 personer satt bänkade i kyrkan när programmet inleddes av Säffle kammarorkester. Med en kammarsvit av Händel pekade musikerna ut färdriktningen för kvällen, som bjöd på många maffiga och finstämda inslag. Några av de största höjdpunkterna var en smäktande duett med Evelina Andersson och Anton Myrén, samt ett gulligt Disneynummer med barnkören Kyrkans Änglar.

Alla inblandade belönades med rungande applåder från publiken och blommor av den unga arrangören.

– Det har varit så många faser att gå igenom för att få ihop konserten, säger Evelina Andersson, lättad och lycklig.

– Jag är lättad, men det känns också lite konstigt att bara göra konserten en gång efter allt arbete som vi har lagt ned, säger Säfflebördiga Evelina Andersson, som till vardags går tredje året på Estetiska skolan i Arvika.

Åmålskonserten var hennes studentprojekt, ett synnerligen vällyckat sådant. Långt över 100 personer satt bänkade i kyrkan när programmet inleddes av Säffle kammarorkester. Med en kammarsvit av Händel pekade musikerna ut färdriktningen för kvällen, som bjöd på många maffiga och finstämda inslag. Några av de största höjdpunkterna var en smäktande duett med Evelina Andersson och Anton Myrén, samt ett gulligt Disneynummer med barnkören Kyrkans Änglar.

Alla inblandade belönades med rungande applåder från publiken och blommor av den unga arrangören.

– Det har varit så många faser att gå igenom för att få ihop konserten, säger Evelina Andersson, lättad och lycklig.