2015-03-05 14:59

2015-03-05 15:00

Lämmel på glid i ranking

ÅMÅL: Välfärdens viktigaste kvinnor

Åmåls kommunchef Jeanette Lämmel rankas som landets 85:e viktigaste kvinna inom välfärden. Det är nio platser sämre än i fjol.

Tidningen Dagens Samhälle presenterar årligen en lista över landets hundra viktigaste kvinnor inom vård, skola och omsorg. Kvinnorna rankas bland annat efter ekonomiskt ansvar, antal anställda, position, bakgrund och nätverk. I fjol gjorde Jeanette Lämmel debut på listan, då hon som relativt nyutnämnd kommunchef i Åmål blev 66:a. Men sedan dess har någonting hänt, för i den nya rankingen återfinns Lämmel först på 85:e plats.

Listan toppas av Ingrid Bengtsson-Rijavec, hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Skåne. Högst placerade kommunchef är Skellefteås Kristina Sundin Jonsson, som ligger fyra.

Tidningen Dagens Samhälle presenterar årligen en lista över landets hundra viktigaste kvinnor inom vård, skola och omsorg. Kvinnorna rankas bland annat efter ekonomiskt ansvar, antal anställda, position, bakgrund och nätverk. I fjol gjorde Jeanette Lämmel debut på listan, då hon som relativt nyutnämnd kommunchef i Åmål blev 66:a. Men sedan dess har någonting hänt, för i den nya rankingen återfinns Lämmel först på 85:e plats.

Listan toppas av Ingrid Bengtsson-Rijavec, hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Skåne. Högst placerade kommunchef är Skellefteås Kristina Sundin Jonsson, som ligger fyra.