2015-02-21 06:00

2015-02-21 10:19

Sporter för lediga unga

ÅMÅL: Sportlovsprogrammet bjuder på allt från skidåkning till innebandy

Nästa vecka knackar sportlovet på dörren. Och för skollediga som vill röra på sig finns en mängd aktiviteter att välja bland.

Åmåls kommun har satt ihop ett program som spänner allt ifrån utomhusaktiveter, som till exempel skidåkning, till inomhusaktiveter som boxning och bordtennis.

Den som är intresserad av att åka skridskor kan prova detta lovets alla dagar i Åmåls ishall och vill man dessutom lära sig spela hockey så kan man testa ”Eddys hockeyskola”. Det är Åmåls SK som bjuder in barn och ungdomar födda 2007 och äldre.

Race och boxning

Om vädret tillåter, och med det menas snö, så kommer även Sigvards race att genomföras måndagen den 23 februari i vattentornsbacken. Ett klassiskt race med styrbar bob där alla deltagarna får diplom.

För att nämna några fler aktiviteter ur sportlovsprogrammet så blir det boxning i Nilfisks gamla lokaler med instruktörer från Åmål-Säffle Boxningsklubb. Man kan också spela badminton på Kristinebergsskolan och bordtennis på Hagenberg.

Hästintresserade har flera aktiviteter att välja mellan. Dels är det öppet hus hos travskolan vid Åmålstravet med tredagars läger och dels ridning vid Ridhuset i Finserud. Vid ridhuset kan man både vara med och gå en hästkunskapskurs samt prova på ridning, hoppkurs eller dressyr.

Bygg en bok

Badsugna kan bada gratis i simhallen hela veckan, förutom fredagen. Och vill man inte sporta så blir det pyssel på biblioteket onsdagen den 25 februari. Ingela Jonasson visar hur man bygger en bok. Under veckan ska det också visas barnfilm på Saga bion. Filmerna som ska visas är Flygplan, Monsters Inc och Lilla spöket Laban.

Lediga tonåringar kommer dessutom ha ett eget program på Huset med lite blandade aktiviteter som t-shirt tryckning och bakning.

Åmåls kommun har satt ihop ett program som spänner allt ifrån utomhusaktiveter, som till exempel skidåkning, till inomhusaktiveter som boxning och bordtennis.

Den som är intresserad av att åka skridskor kan prova detta lovets alla dagar i Åmåls ishall och vill man dessutom lära sig spela hockey så kan man testa ”Eddys hockeyskola”. Det är Åmåls SK som bjuder in barn och ungdomar födda 2007 och äldre.

Race och boxning

Om vädret tillåter, och med det menas snö, så kommer även Sigvards race att genomföras måndagen den 23 februari i vattentornsbacken. Ett klassiskt race med styrbar bob där alla deltagarna får diplom.

För att nämna några fler aktiviteter ur sportlovsprogrammet så blir det boxning i Nilfisks gamla lokaler med instruktörer från Åmål-Säffle Boxningsklubb. Man kan också spela badminton på Kristinebergsskolan och bordtennis på Hagenberg.

Hästintresserade har flera aktiviteter att välja mellan. Dels är det öppet hus hos travskolan vid Åmålstravet med tredagars läger och dels ridning vid Ridhuset i Finserud. Vid ridhuset kan man både vara med och gå en hästkunskapskurs samt prova på ridning, hoppkurs eller dressyr.

Bygg en bok

Badsugna kan bada gratis i simhallen hela veckan, förutom fredagen. Och vill man inte sporta så blir det pyssel på biblioteket onsdagen den 25 februari. Ingela Jonasson visar hur man bygger en bok. Under veckan ska det också visas barnfilm på Saga bion. Filmerna som ska visas är Flygplan, Monsters Inc och Lilla spöket Laban.

Lediga tonåringar kommer dessutom ha ett eget program på Huset med lite blandade aktiviteter som t-shirt tryckning och bakning.