2015-02-20 15:22

2015-02-20 15:22

Kärlek men inte smör

ÅMÅL: Anna Stadling sjöng tillsammans med Karlbergseleverna

Karlbergsgymnasiets musikelever gestaltade kärlekens alla karaktärer vid torsdagens Love-konsert. Gästartisten Anna Stadling hoppades inspirera ungdomarna att tro på sig själva.

Kärlek är inte begränsat till att handla om känslorna mellan ett nyförälskat par. Det handlar lika mycket om att älska sin mormor, sin hamster eller sin Volvo. Kärlek är mer komplext än att springa på en äng med barfota fötter. Minst lika mycket som där ges lycka och välbehag orsakar känslan svartsjuka och sårbarhet.

Karlbergsgymnasiets musikelever gav i torsdags en konsert på temat kärlek. Det breda temat valdes, dels för att det innefattar de flesta musikgenrer och tidsepoker, dels för att det i en tid där praktiskt taget varje nyhetssändning har inslag om krig och sjukdomar, finns en stor efterfrågan på lite extra kärlek. Eleverna var emellertid överens om att konserten inte fick bli smörig.

Med gemensamma krafter klarade de av utmaningen att blanda sött och surt. Kärlekens olika karaktärer gestaltades bland annat genom ”Bleeding love” av Leona Lewis, ”A thing called love” av Johnny Cash och ”Låt kärleken” slå rot av Ted Gärdestad. Viktor Kotjerba och Hanna Hallén bjöd på sketcher som lättade upp stämningen ytterligare.

Karlbergsgymnasiet har de senaste åren vid flera tillfällen genomfört större musikprojekt där olika artister anslutit för att berika scenen. I år var dock första gången som projektet gästades av en kvinnlig artist. Anna Stadlings främsta uppgift var att ge konserten ännu en dimension och att inspirera eleverna. Hon hoppades själv att hon genom sin medverkan skulle kunna få fler ungdomar att tro på sig själva.

Kärlek är inte begränsat till att handla om känslorna mellan ett nyförälskat par. Det handlar lika mycket om att älska sin mormor, sin hamster eller sin Volvo. Kärlek är mer komplext än att springa på en äng med barfota fötter. Minst lika mycket som där ges lycka och välbehag orsakar känslan svartsjuka och sårbarhet.

Karlbergsgymnasiets musikelever gav i torsdags en konsert på temat kärlek. Det breda temat valdes, dels för att det innefattar de flesta musikgenrer och tidsepoker, dels för att det i en tid där praktiskt taget varje nyhetssändning har inslag om krig och sjukdomar, finns en stor efterfrågan på lite extra kärlek. Eleverna var emellertid överens om att konserten inte fick bli smörig.

Med gemensamma krafter klarade de av utmaningen att blanda sött och surt. Kärlekens olika karaktärer gestaltades bland annat genom ”Bleeding love” av Leona Lewis, ”A thing called love” av Johnny Cash och ”Låt kärleken” slå rot av Ted Gärdestad. Viktor Kotjerba och Hanna Hallén bjöd på sketcher som lättade upp stämningen ytterligare.

Karlbergsgymnasiet har de senaste åren vid flera tillfällen genomfört större musikprojekt där olika artister anslutit för att berika scenen. I år var dock första gången som projektet gästades av en kvinnlig artist. Anna Stadlings främsta uppgift var att ge konserten ännu en dimension och att inspirera eleverna. Hon hoppades själv att hon genom sin medverkan skulle kunna få fler ungdomar att tro på sig själva.