2015-02-12 11:14

2015-02-12 11:14

Saknar bra cykelstatistik

ÅMÅL

Var är den viktiga cykelstatistiken?

Efterlysningen kommer från Cykelfrämjandet som menar att det är svårt att vidta de åtgärder som behövs för att få fler att cykla om man saknar statistik över hur många i en kommun som cyklar vintertid. Och Åmål är en av de granskade kommunerna som inte har någon cykelstatistik, men man har uppgett att det verkar som om cyklandet ökat något. Enligt Cykelfrämjandet är det nära en femtedel av svenska folket som vintercyklar numera.

Efterlysningen kommer från Cykelfrämjandet som menar att det är svårt att vidta de åtgärder som behövs för att få fler att cykla om man saknar statistik över hur många i en kommun som cyklar vintertid. Och Åmål är en av de granskade kommunerna som inte har någon cykelstatistik, men man har uppgett att det verkar som om cyklandet ökat något. Enligt Cykelfrämjandet är det nära en femtedel av svenska folket som vintercyklar numera.