2015-02-11 09:32

2015-02-11 09:32

Ingen kritik mot vård efter fall på boende

ÅMÅL

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, avslutar en utredning efter att en man fallit vid ett boende i Åmål.

Den 85-årige mannen hade fallit och hittades på golvet av omvårdspersonal från hemtjänsten klockan fem på morgonen. Personalen ringde då nattsjuksköterskan, som på distans ordinerade smärtlindring. Patienten lades tillbaka i sängen, men smärtorna tilltog och efter ytterligare sex timmar larmade hemtjänst ambulans, då mannen hade svåra smärtor i rygg, högt, axel och revben.

Händelsen anmäldes av en anhörig och i sin utredning menar IVO att vård som patienten fått varit adekvat och att uppföljning skett, men påpekar samtidigt vikten av rutiner för hur liknande händelser bör dokumenteras i patientjournalerna.

Den 85-årige mannen hade fallit och hittades på golvet av omvårdspersonal från hemtjänsten klockan fem på morgonen. Personalen ringde då nattsjuksköterskan, som på distans ordinerade smärtlindring. Patienten lades tillbaka i sängen, men smärtorna tilltog och efter ytterligare sex timmar larmade hemtjänst ambulans, då mannen hade svåra smärtor i rygg, högt, axel och revben.

Händelsen anmäldes av en anhörig och i sin utredning menar IVO att vård som patienten fått varit adekvat och att uppföljning skett, men påpekar samtidigt vikten av rutiner för hur liknande händelser bör dokumenteras i patientjournalerna.