2015-02-08 15:29

2015-02-08 15:33

Schaffer gäst i kyrkan

ÅMÅL: Körsång, allsång och gitarrsolon

Janne Schaffer var gästartist när konsertprojektet Sånger för livet kom till Åmåls kyrka. Tillsammans med övriga musiker, solosångare och lokala körsångare, bjöd Schaffer på ett varierat program som blev poppigare ju längre kvällen led.

Läkarmissionen står bakom musikprojekt som just nu är på turné för 16:e säsongen. Mats Backlund leder hundratals sångare i en kör som på varje ort till stor del består av lokala förmågor. Konceptet kryddas med en gästartist, som i Åmål var gitarrvirtousen Janne Schaffer.

– Jag har spelat i Åmål många, många gånger. Oftast i Gamla kyrkan. Jag har många gånger sneglat upp mot den här kyrkan och önskat att jag kunde få spela här. Och nu gör jag det – för första gången, sa Janne Schaffer som tillägnade delar av sitt program Björn J:son Lindh och hans musik.

Kopplingen till Åmål är också stark genom Tobrjörn Carlsson, som under flera år fram till Björn J:son Lindhs död, samarbetade med honom.

Drog anekdoter

– Vi hade bokat en sista konsert i januari 2014, men Björn hann gå bort innan. Då gjorde vi den till en minneskonsert och den sänds faktiskt på söndag i SVT, säger Janne Schaffer, som drog en och annan anekdot för Åmålspubliken.

Dock avstod han storyn om när han faktiskt snodde ett av Los Angels-gruppen Totos riff till schlagervinnaren Satellit.

Klassisk blandning

Den stora kören bjöd på klassisk musik – Bach, Vivaldi, Mozart – och lite moderna tongångar. Janne Schaffer blandade instrumental musik med poppigare tongångar och allsången stegrades ju längre kvällen led. Han gav sin version av en rad klassiker han medverkat till: ”Brusa högre lilla å”, ”Sol vind och vatten”, ”Eagle”, ”Satellit”.

När Schaffer kom fram till tiden för Electric Banana Band fick han med sig hela kören och hela publiken i rörelserna till ”Min piraja Maja”.

Solosångaren Tobias Ågren gjorde bra versioner av popklassikerna. Till publikens jubel blev det Ted Gördestads ”Sol, vind och vatten” extranummer.

Läkarmissionen står bakom musikprojekt som just nu är på turné för 16:e säsongen. Mats Backlund leder hundratals sångare i en kör som på varje ort till stor del består av lokala förmågor. Konceptet kryddas med en gästartist, som i Åmål var gitarrvirtousen Janne Schaffer.

– Jag har spelat i Åmål många, många gånger. Oftast i Gamla kyrkan. Jag har många gånger sneglat upp mot den här kyrkan och önskat att jag kunde få spela här. Och nu gör jag det – för första gången, sa Janne Schaffer som tillägnade delar av sitt program Björn J:son Lindh och hans musik.

Kopplingen till Åmål är också stark genom Tobrjörn Carlsson, som under flera år fram till Björn J:son Lindhs död, samarbetade med honom.

Drog anekdoter

– Vi hade bokat en sista konsert i januari 2014, men Björn hann gå bort innan. Då gjorde vi den till en minneskonsert och den sänds faktiskt på söndag i SVT, säger Janne Schaffer, som drog en och annan anekdot för Åmålspubliken.

Dock avstod han storyn om när han faktiskt snodde ett av Los Angels-gruppen Totos riff till schlagervinnaren Satellit.

Klassisk blandning

Den stora kören bjöd på klassisk musik – Bach, Vivaldi, Mozart – och lite moderna tongångar. Janne Schaffer blandade instrumental musik med poppigare tongångar och allsången stegrades ju längre kvällen led. Han gav sin version av en rad klassiker han medverkat till: ”Brusa högre lilla å”, ”Sol vind och vatten”, ”Eagle”, ”Satellit”.

När Schaffer kom fram till tiden för Electric Banana Band fick han med sig hela kören och hela publiken i rörelserna till ”Min piraja Maja”.

Solosångaren Tobias Ågren gjorde bra versioner av popklassikerna. Till publikens jubel blev det Ted Gördestads ”Sol, vind och vatten” extranummer.