2015-02-05 12:04

2015-02-05 12:04

Stor röst i minikropp

BOKNING: Jasmine Kara är klar för Åmåls bluesfest

Utan skor mäter sångerskan Jasmine Kara bara 148 centimeter – men hon är ett av de största namnen som uppträder på årets upplaga av Åmåls bluesfest.
– Det är inte många artister som har lika mycket energi som hon, säger festivalgeneralen Nils Lönnsjö.

En sak är säker: Den som har missat Jasmine Kara kan inte se speciellt mycket på tv. ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg”, ”Sommarkrysset”, ”Så ska det låta” och ”Moreaus med mera” är bara några av alla underhållningsprogram där 26-åringen från Örebro har uppträtt inför miljonpublik.

– Jag tittar på nästan alla musikprogram i tv. Det är alltid roligt att se hur artisterna är på scenen, säger Nils Lönnsjö, som upptäckte Jasmine Kara i Nyhetsmorgon. Där och då såddes det frö som nu har lett fram till en av de mest överraskande bokningarna i bluesfestens historia – eller?

– Jag har gått igenom nästan allt material som finns med Jasmine Kara på youtube och skulle vilja påstå att 65–70 procent av låtarna är bluesrelaterade. Hon har moderniserat rhythm and blues-genren, säger festivalgeneralen.

Från covers till eget

Bara 17 år gammal flyttade Jasmine Kara till USA för att uppfylla sina musikaliska drömmar. Som New Yorkbo gick hon från dörr till dörr hos skivbolagen, vilket ironiskt nog gav henne ett kontrakt hemma i Sverige. Debutalbumet – ”Blues ain't nothing but a good woman gone bad” – gavs ut 2010 och nådde högt upp på listorna, bland annat i England, trots att skivan enbart består av covers.

I januari 2013 släppte Jasmine Kara sin första singel med eget material, ”Can't lie to me”, som hon skrev ihop med amerikanarna Scott Stevens och Daniel Damico. Singeln följdes av ett USA-producerat album, men Nils Lönnsjö vill bara höra material från den första skivan när sångerskan intar hamnterminalen i Åmål.

– Det ger mig lite frossbrytningar hur folk har försökt ändra på henne i staterna till att bli mer sexig och mer fokuserad på säljande sound när det är tidig r'n'b och blues som Jasmine Kara själv går i gång på, säger Lönnsjö.

En sak är säker: Den som har missat Jasmine Kara kan inte se speciellt mycket på tv. ”Allsång på Skansen”, ”Lotta på Liseberg”, ”Sommarkrysset”, ”Så ska det låta” och ”Moreaus med mera” är bara några av alla underhållningsprogram där 26-åringen från Örebro har uppträtt inför miljonpublik.

– Jag tittar på nästan alla musikprogram i tv. Det är alltid roligt att se hur artisterna är på scenen, säger Nils Lönnsjö, som upptäckte Jasmine Kara i Nyhetsmorgon. Där och då såddes det frö som nu har lett fram till en av de mest överraskande bokningarna i bluesfestens historia – eller?

– Jag har gått igenom nästan allt material som finns med Jasmine Kara på youtube och skulle vilja påstå att 65–70 procent av låtarna är bluesrelaterade. Hon har moderniserat rhythm and blues-genren, säger festivalgeneralen.

Från covers till eget

Bara 17 år gammal flyttade Jasmine Kara till USA för att uppfylla sina musikaliska drömmar. Som New Yorkbo gick hon från dörr till dörr hos skivbolagen, vilket ironiskt nog gav henne ett kontrakt hemma i Sverige. Debutalbumet – ”Blues ain't nothing but a good woman gone bad” – gavs ut 2010 och nådde högt upp på listorna, bland annat i England, trots att skivan enbart består av covers.

I januari 2013 släppte Jasmine Kara sin första singel med eget material, ”Can't lie to me”, som hon skrev ihop med amerikanarna Scott Stevens och Daniel Damico. Singeln följdes av ett USA-producerat album, men Nils Lönnsjö vill bara höra material från den första skivan när sångerskan intar hamnterminalen i Åmål.

– Det ger mig lite frossbrytningar hur folk har försökt ändra på henne i staterna till att bli mer sexig och mer fokuserad på säljande sound när det är tidig r'n'b och blues som Jasmine Kara själv går i gång på, säger Lönnsjö.