2015-02-03 11:39

2015-02-05 14:19

Janne Schaffer spelar i kyrkan

ÅMÅL: Mäktig körsång och gitarrsolon av världsklass

På lördag fylls Åmåls kyrka av körsång till förmån för övergivna barn. Kvällens affischnamn och stjärna är gitarristen Janne Schaffer, som har många ess att plocka fram ur rockärmen.

Sånger för livet är ett musikprojekt som har pågått i 15 år. Tanken är att samla in pengar till välgörenhet genom att bjuda på storslagna konsertupplevelser. Bakom projektet står Läkarmissionen, men det är körledaren Mats Backlund som håller i trådarna. Tills sitt förfogande brukar han ha ett hundratal sångare som behärskar allt från visor och psalmer till klassiska kompositioner.

I Åmål gästas kören av stjärngitarristen Janne Schaffer, en man som har upplevt mer än de flesta svenskar i rock- och popbranschen. Bara under 1970-talet deltog den fingerfärdige stockholmaren i över 4 700 studioinspelningar. Bland andra kompar han Abba, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad på några av deras mest klassiska skivor.

Långt samarbete

Som soloartist debuterade Janne Schaffer 1973 med ett självbetitlat album som följdes upp året därpå. I samma veva inleddes också ett långvarigt samarbete med allkonstnären Lasse Åberg, vilket har utmynnat i både filmmusik och återkommande turnéer med den eviga barnfavoriten Electric Banana Band.

Vilka låtar som den snart 70-årige gitarrveteranen plockar fram under Åmålskonserten återstår att se. Klart är i varje fall att publiken kan se fram emot en intressant blandning med någonting för de flesta smaker.

Intäkterna från kvällen ska Läkarmissionen använda till att hjälpa övergivna och föräldralösa barn.

Sånger för livet är ett musikprojekt som har pågått i 15 år. Tanken är att samla in pengar till välgörenhet genom att bjuda på storslagna konsertupplevelser. Bakom projektet står Läkarmissionen, men det är körledaren Mats Backlund som håller i trådarna. Tills sitt förfogande brukar han ha ett hundratal sångare som behärskar allt från visor och psalmer till klassiska kompositioner.

I Åmål gästas kören av stjärngitarristen Janne Schaffer, en man som har upplevt mer än de flesta svenskar i rock- och popbranschen. Bara under 1970-talet deltog den fingerfärdige stockholmaren i över 4 700 studioinspelningar. Bland andra kompar han Abba, Cornelis Vreeswijk och Ted Gärdestad på några av deras mest klassiska skivor.

Långt samarbete

Som soloartist debuterade Janne Schaffer 1973 med ett självbetitlat album som följdes upp året därpå. I samma veva inleddes också ett långvarigt samarbete med allkonstnären Lasse Åberg, vilket har utmynnat i både filmmusik och återkommande turnéer med den eviga barnfavoriten Electric Banana Band.

Vilka låtar som den snart 70-årige gitarrveteranen plockar fram under Åmålskonserten återstår att se. Klart är i varje fall att publiken kan se fram emot en intressant blandning med någonting för de flesta smaker.

Intäkterna från kvällen ska Läkarmissionen använda till att hjälpa övergivna och föräldralösa barn.