2015-01-21 14:40

2015-01-21 18:01

Hedlund drar på sig landslagströjan

ISHOCKEY: Åmålskille uttagen

(UPPDATERAD) Mikael Hedlund, Färjestads lovande junior som fostrats i Åmåls SK, har tagit ut till juniorlandslaget.

Mikael Hedlund, som spelar i Färjestad BK:s juniorlag, rankades i höstas som en av Sveriges bästa 99-or. Mikael Hedlund listades som femma i Sverige med motiveringen att han är en spelfördelare med fina handleder, vass spelförståelse och spelsinne.

Hedlund började spela ishockey i Åmåls SK och är den största talang som klubben hittills fostrat. Efter övergången till FBK flyttade 16-åringen till Karlstad för att hinna med alla träningar. Nu går han i nian på Ruds högstadieskola och ska börja hockeygymnasiet till hösten.

Ökad träning

– Största skillnaden mot ÅSK är att tränarna har en högre utbildning och träningsbelastningen. Nu kan jag träna 12-13 gånger under en vecka, berättade Mikael Hedlund i en intervju i PD nyligen.

Då avslöjade han att han också skulle få spela i J18-allsvenskan trots att han egentligen är ett år för ung eftersom serien i första hand är för 17-18-åringar. Men det är ett par 99-or som fått chansen att spela i laget. På spel står en plats till SM.

Nationsturnering i Finland

Men nu tar han också plats i U16-landslaget för att spela 4-nationersturneringen i Finland den 6-8 februari. Då drabbar de fyra nationerna Sverige, Finland, Tjeckien och Ryssland samman.

Till U16-landslaget är också FBK:s vasse forward Fabian Zetterlund och målvakten Olle Eriksson Ek uttagen.

 

Mikael Hedlund, som spelar i Färjestad BK:s juniorlag, rankades i höstas som en av Sveriges bästa 99-or. Mikael Hedlund listades som femma i Sverige med motiveringen att han är en spelfördelare med fina handleder, vass spelförståelse och spelsinne.

Hedlund började spela ishockey i Åmåls SK och är den största talang som klubben hittills fostrat. Efter övergången till FBK flyttade 16-åringen till Karlstad för att hinna med alla träningar. Nu går han i nian på Ruds högstadieskola och ska börja hockeygymnasiet till hösten.

Ökad träning

– Största skillnaden mot ÅSK är att tränarna har en högre utbildning och träningsbelastningen. Nu kan jag träna 12-13 gånger under en vecka, berättade Mikael Hedlund i en intervju i PD nyligen.

Då avslöjade han att han också skulle få spela i J18-allsvenskan trots att han egentligen är ett år för ung eftersom serien i första hand är för 17-18-åringar. Men det är ett par 99-or som fått chansen att spela i laget. På spel står en plats till SM.

Nationsturnering i Finland

Men nu tar han också plats i U16-landslaget för att spela 4-nationersturneringen i Finland den 6-8 februari. Då drabbar de fyra nationerna Sverige, Finland, Tjeckien och Ryssland samman.

Till U16-landslaget är också FBK:s vasse forward Fabian Zetterlund och målvakten Olle Eriksson Ek uttagen.