2015-09-20 06:29

2015-09-20 06:29

19-20 september

POLISDYGNET

08.55

TRAFIKOLYCKA MED RATTFYLLERI, LV703, BRÅNE, KARLSTAD. Två personer skadades lindrigt efter att de kört omkull med en moped. De fick sladd i en skarp kurva. Den 19-årige mopedföraren är även misstänkt för grovt rattfylleri då han blåste 0,5 mg/l i utandningsluften. Mopeden tagen i beslag eftersom den troligen är ändrad till motorcykel. Ingen behövde sjukhusvård.

14.00

HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT. Fyra utlädska män häktade på sannolika skäl misstänkta för grov stöld genom villainbrott i Eda.

16.10

ANTRÄFFAD EFTERLYST. En 57-årig man var efterlyst för att han skulle avtjäna fängelsestraff.

16.26

TILLGREPP AV PERSONBIL, KRISTINEHAMN En bil som var anmäld tillgripen stoppades och en 27-årig man greps. Anhållen efter förhör.

22.48

RATTFYLLERI, STORFORS En 48 årig man kontrolleras och är mycket berusad. Han medtas för kroppsbesiktning och resultatet visar på 0,98 mg/l. Mannen får nyktra till i polisens arrest.

00.31

RATTFYLLERI, SUNNE En dikeskörd bil påträffas. Ägaren finns i närheten men nekar till körningen. På grund av omständigheterna kan inte polis i det läget styrka körningen varför ingen åtgärd blir aktuell. Dock en stund senare när patrullen åker tillbaka till platsen finns ägaren där och försöker köra bilen därifrån. Nu lyckas inte detta, hjulen snurrar rejält och leran sprutar men fordonet rubbas bara en ytterst kort bit.Dock tillräckligt för att rapporteras för rattfylleri. Resultat av provet är 0,56 mg/l. Under tiden patrullen står på platsen kommer en mopedist åkande. När han upptäcker polisen kör han omkull. Även denne 48 årige herre medtas för kroppsbesiktning. Provet där visar 1,03 mg/l.

01.40

STÖLD/INBROTT, LIKENÄS Ett inbrott har skett på Apoteket. Rutor har krossats. Väktare åkte till platsen då larmet gick.

02.26

MISSHANDEL, KARLSTAD. En 43 årig man har slagit en kvinna helt oprovocerat i centrala stan. Mannen är berusad och omhändertas för tillnyktring. Han kommer att förhöras angående misshandeln innan han släpps.

02.39

MISSHANDEL, STORFORS. Ett bråk har uppstått på en fest. En 38 årig kvinna misshandlas av en annan kvinna. Den misshandlade förs med ambulans till sjukhus med eventuell bäckenskada. Ingen av de inblandade vill medverka i en polisiär utredning. Anmälan om det som hänt upprättas av polis.

08.55

TRAFIKOLYCKA MED RATTFYLLERI, LV703, BRÅNE, KARLSTAD. Två personer skadades lindrigt efter att de kört omkull med en moped. De fick sladd i en skarp kurva. Den 19-årige mopedföraren är även misstänkt för grovt rattfylleri då han blåste 0,5 mg/l i utandningsluften. Mopeden tagen i beslag eftersom den troligen är ändrad till motorcykel. Ingen behövde sjukhusvård.

14.00

HÄKTNINGSFÖRHANDLING, VÄRMLANDS TINGSRÄTT. Fyra utlädska män häktade på sannolika skäl misstänkta för grov stöld genom villainbrott i Eda.

16.10

ANTRÄFFAD EFTERLYST. En 57-årig man var efterlyst för att han skulle avtjäna fängelsestraff.

16.26

TILLGREPP AV PERSONBIL, KRISTINEHAMN En bil som var anmäld tillgripen stoppades och en 27-årig man greps. Anhållen efter förhör.

22.48

RATTFYLLERI, STORFORS En 48 årig man kontrolleras och är mycket berusad. Han medtas för kroppsbesiktning och resultatet visar på 0,98 mg/l. Mannen får nyktra till i polisens arrest.

00.31

RATTFYLLERI, SUNNE En dikeskörd bil påträffas. Ägaren finns i närheten men nekar till körningen. På grund av omständigheterna kan inte polis i det läget styrka körningen varför ingen åtgärd blir aktuell. Dock en stund senare när patrullen åker tillbaka till platsen finns ägaren där och försöker köra bilen därifrån. Nu lyckas inte detta, hjulen snurrar rejält och leran sprutar men fordonet rubbas bara en ytterst kort bit.Dock tillräckligt för att rapporteras för rattfylleri. Resultat av provet är 0,56 mg/l. Under tiden patrullen står på platsen kommer en mopedist åkande. När han upptäcker polisen kör han omkull. Även denne 48 årige herre medtas för kroppsbesiktning. Provet där visar 1,03 mg/l.

01.40

STÖLD/INBROTT, LIKENÄS Ett inbrott har skett på Apoteket. Rutor har krossats. Väktare åkte till platsen då larmet gick.

02.26

MISSHANDEL, KARLSTAD. En 43 årig man har slagit en kvinna helt oprovocerat i centrala stan. Mannen är berusad och omhändertas för tillnyktring. Han kommer att förhöras angående misshandeln innan han släpps.

02.39

MISSHANDEL, STORFORS. Ett bråk har uppstått på en fest. En 38 årig kvinna misshandlas av en annan kvinna. Den misshandlade förs med ambulans till sjukhus med eventuell bäckenskada. Ingen av de inblandade vill medverka i en polisiär utredning. Anmälan om det som hänt upprättas av polis.