2015-01-14 09:40

2015-01-20 22:46

13–14 januari

POLISDYGNET

07.00

INBROTT I BOSTAD, KRISTINEHAMN. En granne upptäcker att någon håller på att bryta sig ini lägenheten bredvid. Polis tillkallas och två personer grips.

09.32

NARKOTIKABROTT RINGA , KARLSTAD. Man som uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning.

12.08

BROTT MOT VAPENLAGEN, KARLSTAD. En man som kommer till en affär med ett lutfvapen. Detta ställer han ifrån sig vid kassorna. Geväret taget i beslag för att utröna ev. licensplikt.

13.59

NARKOTIKABROTT RINGA , KARLSTAD. Man som uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning. Inlagd för LOB efter provtagning.

15.49

RINGA NARKOTIKABROTT, KARLSTAD. Tre män, 21, 25 och 25 år, införda för kroppsbesiktning.

20.29

OLAGA HOT, ÅRJÄNG. Fredagen den 9 januari kommer en EU migrant, en 26 årig kvinna, till den affär i Årjäng där hon brukar sitta och tigga. En kvinna sitter redan på hennes plats och hon säger att 26 åringen inte får tigga där. Kvinnan stanar ändå kvar på platsen men då kommer en man fram och hotar att döda henne om hon inte lämnar platsen. Måndagen den 12 januari är kvinnan och hennes make ute och går på Årjäng när en bil med tre män kommer fram till dem och säger att de inte får tigga eller visa sig ute i Årjäng om inte de tre männen får de pengar som tiggs ihop. När de båda inte bryr sig om detta hoppar två män ut ur bilen och den ene tar ett tag om mannens hals och den andre mannen visar upp en kniv.

21.30

MISSHANDEL, HEMFRIDSBROTT OCH SKADEGÖRELSE, HAGFORS. En 28-årig man gripen efter att han olovligen tagit sig in i en lägenhet där hans mamma bor. Sonen misshandlade sedan mamman genom att sparka henne. Därefter slog han sönder fönsterrutan till balkongdörren. Mannen anhölls efter förhör.

22.30

MISSHANDEL, KARLSTAD. En 54-årig man anhölls tidigare under kvällen i sin frånvaro efter att han misshandlat sin moder i moderns hem. Mannen anträffades vid 22.30-tiden och är efter förhör fortsatt anhållen. Mannen har utdelat ett kraftigt knytnävssalg mot kvinnans ansikte. Hon föll till marken och där utdelade mannen flera knytnävssalg mot ansiktet. Även hår rycktes loss. Kvinnan fördes med ambulans till akuten, Centralsjukhuset, Karlstad. Kvinnan var kontaktbar.

22.43

DROGRATTFYLLERI, ARVIKA. En 23-årig kvinna medtagen för kroppsbesiktning efter att hon framfört en personbil i drogpåverkat tillstånd.

23.21

GROVT RATTFYLLERI, E18, VÅLBERG. Ett långtradarekipage kontrollerades då det stod mörklagt på E18 i höger körfält i östlig riktning på den tvåfiliga vägen. När polispatrullen gick in i förarhytten möttes de av en berusad utlänsk chaufför. Han uppgav att han festat med andra chauffören på något annat ställe och han hade ingen aning om hur ekipaget hamnat där det stod på E18. Mannen greps, misstänkt för rattfylleri och anhölls senare efter förhör.

07.00

INBROTT I BOSTAD, KRISTINEHAMN. En granne upptäcker att någon håller på att bryta sig ini lägenheten bredvid. Polis tillkallas och två personer grips.

09.32

NARKOTIKABROTT RINGA , KARLSTAD. Man som uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning.

12.08

BROTT MOT VAPENLAGEN, KARLSTAD. En man som kommer till en affär med ett lutfvapen. Detta ställer han ifrån sig vid kassorna. Geväret taget i beslag för att utröna ev. licensplikt.

13.59

NARKOTIKABROTT RINGA , KARLSTAD. Man som uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning. Inlagd för LOB efter provtagning.

15.49

RINGA NARKOTIKABROTT, KARLSTAD. Tre män, 21, 25 och 25 år, införda för kroppsbesiktning.

20.29

OLAGA HOT, ÅRJÄNG. Fredagen den 9 januari kommer en EU migrant, en 26 årig kvinna, till den affär i Årjäng där hon brukar sitta och tigga. En kvinna sitter redan på hennes plats och hon säger att 26 åringen inte får tigga där. Kvinnan stanar ändå kvar på platsen men då kommer en man fram och hotar att döda henne om hon inte lämnar platsen. Måndagen den 12 januari är kvinnan och hennes make ute och går på Årjäng när en bil med tre män kommer fram till dem och säger att de inte får tigga eller visa sig ute i Årjäng om inte de tre männen får de pengar som tiggs ihop. När de båda inte bryr sig om detta hoppar två män ut ur bilen och den ene tar ett tag om mannens hals och den andre mannen visar upp en kniv.

21.30

MISSHANDEL, HEMFRIDSBROTT OCH SKADEGÖRELSE, HAGFORS. En 28-årig man gripen efter att han olovligen tagit sig in i en lägenhet där hans mamma bor. Sonen misshandlade sedan mamman genom att sparka henne. Därefter slog han sönder fönsterrutan till balkongdörren. Mannen anhölls efter förhör.

22.30

MISSHANDEL, KARLSTAD. En 54-årig man anhölls tidigare under kvällen i sin frånvaro efter att han misshandlat sin moder i moderns hem. Mannen anträffades vid 22.30-tiden och är efter förhör fortsatt anhållen. Mannen har utdelat ett kraftigt knytnävssalg mot kvinnans ansikte. Hon föll till marken och där utdelade mannen flera knytnävssalg mot ansiktet. Även hår rycktes loss. Kvinnan fördes med ambulans till akuten, Centralsjukhuset, Karlstad. Kvinnan var kontaktbar.

22.43

DROGRATTFYLLERI, ARVIKA. En 23-årig kvinna medtagen för kroppsbesiktning efter att hon framfört en personbil i drogpåverkat tillstånd.

23.21

GROVT RATTFYLLERI, E18, VÅLBERG. Ett långtradarekipage kontrollerades då det stod mörklagt på E18 i höger körfält i östlig riktning på den tvåfiliga vägen. När polispatrullen gick in i förarhytten möttes de av en berusad utlänsk chaufför. Han uppgav att han festat med andra chauffören på något annat ställe och han hade ingen aning om hur ekipaget hamnat där det stod på E18. Mannen greps, misstänkt för rattfylleri och anhölls senare efter förhör.