2015-03-16 10:00

2015-03-16 10:00

Hur är det med fysiskt självförsvar?

FRÅGA POLISEN

Hur är det med fysiskt självförsvar och användning av pepparspray enligt lag? För över tio år sedan bodde vi granne med en man som var drog- och alkoholmissbrukare. Han har nu börjat följa efter mig de senaste veckorna. Nu har han också börjat säga vissa grejer till mig som har börjat göra mig riktigt nervös. Vad kan jag göra som kan få mig att känna sig lite mer tryggare? Nadine.T

Svar: Du har enligt lagen om nödvärn rätt att försvara dig på ett sätt som inte är uppenbart oförsvarligt. Pepparspray får inte innehas av envar och du kan göra dig skyldig till brott mot vapenlagen.

 

Tommy Lindh

Polisinspektör

Svar: Du har enligt lagen om nödvärn rätt att försvara dig på ett sätt som inte är uppenbart oförsvarligt. Pepparspray får inte innehas av envar och du kan göra dig skyldig till brott mot vapenlagen.

 

Tommy Lindh

Polisinspektör