2016-10-06 18:00

2016-10-06 21:04

Tjuvar slår till mot blomsteraffärer

Under den senaste tiden har flera stölder begåtts i Mellansverige med liknande tillvägagångssätt. Polisen i Värmland vill nu uppmärksamma flera fall där kringresande tjuvar riktat in sig mot blomsteraffärer.

Stölderna ska ha genomförts av två män där den ena personen går in i butiken för att köpa blommor och får med sig butikspersonalen ut ur butiken eller till annan plats i butiken. Under tiden länsar den andre personen kassan på kontanter.

Polisen söker nu efter tips från allmänheten. De signalement som framkommit om personerna är att det ska vara två män i 25-årsåldern. Enligt polisens hemsida anges den ena mannen vara 170cm lång, smal kroppsbyggnad, han bär glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Mannen kommunicerar med bristfällig engelska. Den andra mannen anges vara 180 cm lång, smal kroppsbyggnad. Kort cendréfärgat hår. De båda männen är ljushyade och enligt en del av de inkomna anmälningarna ska en av männen bära en rutig jacka i gult och rött.

Brotten har skett i Grästorp, Karlsborg, Skövde, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Den som har uppgifter att lämna kan kontakta polisen på 114 14.

Stölderna ska ha genomförts av två män där den ena personen går in i butiken för att köpa blommor och får med sig butikspersonalen ut ur butiken eller till annan plats i butiken. Under tiden länsar den andre personen kassan på kontanter.

Polisen söker nu efter tips från allmänheten. De signalement som framkommit om personerna är att det ska vara två män i 25-årsåldern. Enligt polisens hemsida anges den ena mannen vara 170cm lång, smal kroppsbyggnad, han bär glasögon med tjocka glas och mörka bågar. Mannen kommunicerar med bristfällig engelska. Den andra mannen anges vara 180 cm lång, smal kroppsbyggnad. Kort cendréfärgat hår. De båda männen är ljushyade och enligt en del av de inkomna anmälningarna ska en av männen bära en rutig jacka i gult och rött.

Brotten har skett i Grästorp, Karlsborg, Skövde, Laxå, Örebro, Nora och Karlskoga.

Den som har uppgifter att lämna kan kontakta polisen på 114 14.