2015-01-13 06:32

2015-01-20 22:52

Vådlig bilfärd slutade mot husvägg

KARLSKOGA/KRISTINEHAMN: Försökte köra på polis

(UPPDATERAD) Det började med ett snatteriförsök i Storängen och slutade med en krock med en husvägg i Kristinehamn. Tre gärningsmän greps och är bland annat misstänkta för att ha försökt köra på en polis.

På måndagen kallades polisen till en butik i Storängen. Två kvinnor och en man ska ha försökt snatta varor i butiken och vid ingripandet satte sig den ena kvinnan i motvärn mot polisen. Den andra kvinnan och mannen flydde ut till en bil och var vid två tillfällen nära på att köra över en polis.

Kvinnan som blev kvar i butiken greps på plats och släpptes efter förhör.

Kvinnan och mannen flydde i bilen men observerades av polis i Kristinehamn vid midnatt.

– De vägrade stanna och efter ett efterföljande i låg hastighet på smågator körde bilen av vägen och in i en husvägg. Kvinnan som körde bilen greps på plats och mannen försökte springa därifrån men hanns ifatt av polis, säger Tommy Lindh, pressinformatör på Värmlandspolisen.

Enligt polisen ska båda ha verkat drogpåverkade och bilen visade sig vara stulen. Mannen frigavs på morgonen, medan kvinnan blev anhållen efter förför med åklagare, misstänkt för bland annat grovt misshandelsförsök.

På måndagen kallades polisen till en butik i Storängen. Två kvinnor och en man ska ha försökt snatta varor i butiken och vid ingripandet satte sig den ena kvinnan i motvärn mot polisen. Den andra kvinnan och mannen flydde ut till en bil och var vid två tillfällen nära på att köra över en polis.

Kvinnan som blev kvar i butiken greps på plats och släpptes efter förhör.

Kvinnan och mannen flydde i bilen men observerades av polis i Kristinehamn vid midnatt.

– De vägrade stanna och efter ett efterföljande i låg hastighet på smågator körde bilen av vägen och in i en husvägg. Kvinnan som körde bilen greps på plats och mannen försökte springa därifrån men hanns ifatt av polis, säger Tommy Lindh, pressinformatör på Värmlandspolisen.

Enligt polisen ska båda ha verkat drogpåverkade och bilen visade sig vara stulen. Mannen frigavs på morgonen, medan kvinnan blev anhållen efter förför med åklagare, misstänkt för bland annat grovt misshandelsförsök.