2014-12-19 11:47

2015-01-20 23:11

Misstänkt för både rån och smitning

DEGERFORS: Togs in på förhör på fredagsmorgonen

På torsdagskvällen voltade en bil av Karlskogavägen och ut på golfbanan. Enligt polisen kan föraren vara samme man som under kvällen försökte råna en butik.

Vid 21-tiden på torsdagen kallades polisen till en butik på Värmlandsvägen med anledning av rån. En man ska ha kommit in i butiken, hotat kassapersonalen med kniv och krävt att få pengarna som fanns i kassan.

Personalen ville dock inte lämna ifrån sig kassan och i tumultet fick han en rispa i handen av kniven. Gärningsmannen ska då ha lämnat platsen utan några pengar. Däremot ska han ha stulit två mobiltelefoner, av modellen Iphone 5s, som låg intill kassan.

Körde av vägen

En stund senare kom ett larm om en trafikolycka på Karlskogavägen. En bil hade av oklar anledning kört av vägen och ut på golfbanan. När räddningstjänsten kom till platsen var bilen tom men vittnen hade sett flera män springa från platsen. Polisen tillkallades och flera patruller sökte av området med sökhundar men inga skadade personer hittades.

– De hade smitit och det var blodspår i bilen, säger styrkeledaren Lejder Gustafssonch berättar att bilen hade voltat runt ordentligt innan den hamnade runt hundra meter ut på golfbanan.

Skäligen misstänkt

Nu verkar det som att de två händelserna hör ihop. Enligt polisen är det en del uppgifter som tyder på att mannen som är misstänkt för rånet också är den som kört bilen.

– Han hämtades till förhör på fredagen och han har berättat att han kört av vägen, säger polisens förundersökningsledare Marianne Alexandersson.

En bil som varit med i en trafikolycka av den här sorten får normalt inte flyttas. Den här olyckan inträffade dock inom ett vattenskyddsområde och räddningstjänsten beslutade att en bärgning var nödvändig.

– Eftersom det skett vid en vattentäkt tvingades vi lyfta bort bilen. Den kunde ju börja läcka när som helst, säger Lejder Gustafsson.

Vid 21-tiden på torsdagen kallades polisen till en butik på Värmlandsvägen med anledning av rån. En man ska ha kommit in i butiken, hotat kassapersonalen med kniv och krävt att få pengarna som fanns i kassan.

Personalen ville dock inte lämna ifrån sig kassan och i tumultet fick han en rispa i handen av kniven. Gärningsmannen ska då ha lämnat platsen utan några pengar. Däremot ska han ha stulit två mobiltelefoner, av modellen Iphone 5s, som låg intill kassan.

Körde av vägen

En stund senare kom ett larm om en trafikolycka på Karlskogavägen. En bil hade av oklar anledning kört av vägen och ut på golfbanan. När räddningstjänsten kom till platsen var bilen tom men vittnen hade sett flera män springa från platsen. Polisen tillkallades och flera patruller sökte av området med sökhundar men inga skadade personer hittades.

– De hade smitit och det var blodspår i bilen, säger styrkeledaren Lejder Gustafssonch berättar att bilen hade voltat runt ordentligt innan den hamnade runt hundra meter ut på golfbanan.

Skäligen misstänkt

Nu verkar det som att de två händelserna hör ihop. Enligt polisen är det en del uppgifter som tyder på att mannen som är misstänkt för rånet också är den som kört bilen.

– Han hämtades till förhör på fredagen och han har berättat att han kört av vägen, säger polisens förundersökningsledare Marianne Alexandersson.

En bil som varit med i en trafikolycka av den här sorten får normalt inte flyttas. Den här olyckan inträffade dock inom ett vattenskyddsområde och räddningstjänsten beslutade att en bärgning var nödvändig.

– Eftersom det skett vid en vattentäkt tvingades vi lyfta bort bilen. Den kunde ju börja läcka när som helst, säger Lejder Gustafsson.