2016-08-26 09:59

2016-08-26 09:59

"Vansinnesföraren" omhäktad

SOLNA/FORSHAGA

Den 16-årige kille som greps på ett hotell i Sollentuna, misstänkt för nio olika brott har omhäktats.

Killen skulle egentligen ha åtalats på torsdagen, men utredningen hann inte bli klar. Nu är nytt åtal satt till den 1 september. 16-åringen är misstänkt för nio olika brott: Fem grova stölder (av lyxbilar), ett försök till grov misshandel (han ska ha försökt köra över en polis när han skulle gripas i Spånga) tillgrepp av fortskaffningsmedel i två fall, bland annat i Forshaga och stöld på en bensinmack i Järna.

Killen är känd av polisen sedan han var tolv år.

NWT har skrivit om honom vid flera tillfällen, när han varit på rymmen från Klarälvsgården i Forshaga. Vid sina rymningar är han misstänkt för att ha stulit dyra bilar och kört dem i höga farter – ibland mot färdriktningen på motorväg.

 

 

Killen skulle egentligen ha åtalats på torsdagen, men utredningen hann inte bli klar. Nu är nytt åtal satt till den 1 september. 16-åringen är misstänkt för nio olika brott: Fem grova stölder (av lyxbilar), ett försök till grov misshandel (han ska ha försökt köra över en polis när han skulle gripas i Spånga) tillgrepp av fortskaffningsmedel i två fall, bland annat i Forshaga och stöld på en bensinmack i Järna.

Killen är känd av polisen sedan han var tolv år.

NWT har skrivit om honom vid flera tillfällen, när han varit på rymmen från Klarälvsgården i Forshaga. Vid sina rymningar är han misstänkt för att ha stulit dyra bilar och kört dem i höga farter – ibland mot färdriktningen på motorväg.