2016-08-23 09:43

2016-08-23 09:43

Klarälvens unga tävlar i älvstädar-SM

VÄRMLAND: Till helgen städas det för fullt längs Klarälven

Plastförpackningar, rostiga cyklar, kläder och oljefat – det är sådant skräp som samlas in under älvstädar-SM.
I helgen ska kanterna längs Klarälven snyggas till.
Nära 350 unga från värmländska idrottsföreningar deltar i städningen.

För fjärde året i rad tävlar ungdomsidrottsföreningar i älvstädar-SM längs med fyra av Sveriges älvar: Dalälven, Klarälven, Ljusnan och Gullspångsälven.

Ungdomar från 18 idrottsföreningar i kommunerna längs Klarälven städar längs älvkanterna i helgen.

Tävlar om 25 000 kronor

Eftersom det är svårt att tävla i själva skräpplockandet sker tävlingsmomentet i form av en fototävling. Föreningarna laddar upp bidrag på kampanjsajten där det gäller att samla likes. Vinnaren utses genom en kombination av antalet likes och hur väl juryn menar att det vinnande draget speglar livet vid älven. Förutom vinnaren, som får 25 000 kronor till föreningen, utses även en pristagare per älvsträcka. De får 10 000 kronor var till föreningskassan. Ungdomarna får också lära sig mer om miljön längs med älvarna.

18 föreningar

Idrottsföreningarna som tävlar längs med Klarälven är Capoeira Angola, Forshaga handbollsklubb, Forshaga Hockey, IFK Munkfors Fotboll, Finnskoga IF Skidskytte, Ljusnäs VVO, Norra Ny Skytteförening, Torsby IF Handboll, Nordvärmlands FF, Solstaden Basket, Progress Löparklubb, OK Tyr Orientering, Sommaro IF, QBIK Fotboll, Viking Bandy, Karlstads Dykarklubb, Deje Simsällskap samt Munkfors IBK.

För fjärde året i rad tävlar ungdomsidrottsföreningar i älvstädar-SM längs med fyra av Sveriges älvar: Dalälven, Klarälven, Ljusnan och Gullspångsälven.

Ungdomar från 18 idrottsföreningar i kommunerna längs Klarälven städar längs älvkanterna i helgen.

Tävlar om 25 000 kronor

Eftersom det är svårt att tävla i själva skräpplockandet sker tävlingsmomentet i form av en fototävling. Föreningarna laddar upp bidrag på kampanjsajten där det gäller att samla likes. Vinnaren utses genom en kombination av antalet likes och hur väl juryn menar att det vinnande draget speglar livet vid älven. Förutom vinnaren, som får 25 000 kronor till föreningen, utses även en pristagare per älvsträcka. De får 10 000 kronor var till föreningskassan. Ungdomarna får också lära sig mer om miljön längs med älvarna.

18 föreningar

Idrottsföreningarna som tävlar längs med Klarälven är Capoeira Angola, Forshaga handbollsklubb, Forshaga Hockey, IFK Munkfors Fotboll, Finnskoga IF Skidskytte, Ljusnäs VVO, Norra Ny Skytteförening, Torsby IF Handboll, Nordvärmlands FF, Solstaden Basket, Progress Löparklubb, OK Tyr Orientering, Sommaro IF, QBIK Fotboll, Viking Bandy, Karlstads Dykarklubb, Deje Simsällskap samt Munkfors IBK.