2016-08-07 19:00

2016-08-07 19:00

Är du nöjd med hur det har gått i sommar?

VÄRMLAND

Katja Berglund, näringslivschef i Grums kommun, kan nu summera premiäråret för båtbusstrafik mellan Karlstad och Grums samt Grums och Borgvik.

– Vi har inte hunnit göra några sammanställningar ännu, men känslan är god. Turerna har varit välbesökta och allt har fungerat utmärkt. Många resenärer har dessutom gett uttryck för att de tycker att det har varit en trevlig upplevelse. Och en hel del har på det här sättet kunnat ta sig till Borgvik för första gången.

Men starten var väl inte helt lyckad?

– Nej, starten mellan Karlstad och Grums blev ju försenad med ett par veckor, så vi kom i gång först mot slutet av juli. Det var bland annat därför som vi satte in en extratur i går, på söndagen. Men å andra sidan tjuvstartade vi med turerna mellan Grums och Borgvik i midsommarveckan.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Det är ju politikerna som beslutar om det. Men jag har inte fått några negativa signaler därifrån, varken från Grums eller Karlstad. Samma sak gäller tjänstemännen. Så jag både hoppas och tror att Grums kommer att vara involverat i båtbusstrafiken även då. Sedan ska det förstås förhandlas med Karlstadsbuss och finansieras också.

Då håller vi tummarna för bra båtväder 2017!

– Ja, tack, det gör vi!

– Vi har inte hunnit göra några sammanställningar ännu, men känslan är god. Turerna har varit välbesökta och allt har fungerat utmärkt. Många resenärer har dessutom gett uttryck för att de tycker att det har varit en trevlig upplevelse. Och en hel del har på det här sättet kunnat ta sig till Borgvik för första gången.

Men starten var väl inte helt lyckad?

– Nej, starten mellan Karlstad och Grums blev ju försenad med ett par veckor, så vi kom i gång först mot slutet av juli. Det var bland annat därför som vi satte in en extratur i går, på söndagen. Men å andra sidan tjuvstartade vi med turerna mellan Grums och Borgvik i midsommarveckan.

Blir det en fortsättning nästa år?

– Det är ju politikerna som beslutar om det. Men jag har inte fått några negativa signaler därifrån, varken från Grums eller Karlstad. Samma sak gäller tjänstemännen. Så jag både hoppas och tror att Grums kommer att vara involverat i båtbusstrafiken även då. Sedan ska det förstås förhandlas med Karlstadsbuss och finansieras också.

Då håller vi tummarna för bra båtväder 2017!

– Ja, tack, det gör vi!