2016-08-05 21:44

2016-08-05 21:44

Varför gör du resan?

VÄRMLAND

Frida Benedikt, äventyrare, som just nu vandrar, cyklar och paddlar genom Sverige. Starten gick i Treriksröset och målet är Smygehuk. Nu befinner hon sig i Värmland och passerar Hagfors i helgen.

– Jag har jobbat som reseledare och färdledare på vandringar och forsränning ibland annat Nepal/Himalaya. Varje gång jag kommer hem vill jag gärna se mer av Sverige, och nu då kicka ned Jante och stoltsera med liknande aktiviteter och komma närmre naturen vi har nära tillhands. Jag kom in på Adventure Academy, och vid ansökning skulle man ha ett drömäventyr och detta är mitt.

Gör du resan själv?

– I grunden gör jag den själv. Men när det kommer till forspaddling, forsränning och andra farligare aktiviteter så har jag certifierade guider med mig av säkerhetsskäl. Nu är jag precis på väg på en flottfärd tillsammans med Vildmark i Värmland, där min vän som skulle med fick förhinder. På en dag hann jag tillsammans med min paddlingsvän Inka Gurung knåpa ihop ett gäng flyktingar som precis har integrerats med paddlingsklubben i Dala-Floda.

Vilket färdsätt är din favorit, cykel, kajak, flotte, vandring eller annat färdsätt?

– Sjukt svårt att välja men kajak på något vis, det är det färdsättet man kommer närmast naturen med och man utmanas av både hinder och vattenflöde.

Hur ligger du till schemamässigt på resan?

– Jag ligger mitt i prick, och ganska precis halvvägs. Började vid Treriksröset 15 juni och skall vara i Smygehuk den 15 september.

Vart kan man följa resan via sociala medier?

– Om man söker på Freedalance på Instagram, Facebook och YouTube så hittar man mig. Jag kommer lägga upp videos på alla etapper på min YouTube-kanal.

– Jag har jobbat som reseledare och färdledare på vandringar och forsränning ibland annat Nepal/Himalaya. Varje gång jag kommer hem vill jag gärna se mer av Sverige, och nu då kicka ned Jante och stoltsera med liknande aktiviteter och komma närmre naturen vi har nära tillhands. Jag kom in på Adventure Academy, och vid ansökning skulle man ha ett drömäventyr och detta är mitt.

Gör du resan själv?

– I grunden gör jag den själv. Men när det kommer till forspaddling, forsränning och andra farligare aktiviteter så har jag certifierade guider med mig av säkerhetsskäl. Nu är jag precis på väg på en flottfärd tillsammans med Vildmark i Värmland, där min vän som skulle med fick förhinder. På en dag hann jag tillsammans med min paddlingsvän Inka Gurung knåpa ihop ett gäng flyktingar som precis har integrerats med paddlingsklubben i Dala-Floda.

Vilket färdsätt är din favorit, cykel, kajak, flotte, vandring eller annat färdsätt?

– Sjukt svårt att välja men kajak på något vis, det är det färdsättet man kommer närmast naturen med och man utmanas av både hinder och vattenflöde.

Hur ligger du till schemamässigt på resan?

– Jag ligger mitt i prick, och ganska precis halvvägs. Började vid Treriksröset 15 juni och skall vara i Smygehuk den 15 september.

Vart kan man följa resan via sociala medier?

– Om man söker på Freedalance på Instagram, Facebook och YouTube så hittar man mig. Jag kommer lägga upp videos på alla etapper på min YouTube-kanal.

  • Johanna Lindholm