2016-07-27 15:17

2016-07-27 16:48

Trafikverket vill spärra Pokéstops

SPEL

”Riskera inte livet– spela säkert”, så skriver Trafikverket i ett pressmeddelande. Trafikverket har kontaktat det företag som utvecklat spelet Pokémon Go för att uppmärksamma om de trafikfaror som spelet kan orsaka.

Pokémon Go tog Sverige med storm, men jakten på virtuella monster genom mobiltelefonen har också orsakat olämpliga och livsfarliga situationer i trafiken, både på väg och järnväg. I ett pressmeddelande från Trafikverket meddelar myndigheten att de kontaktat företaget bakom Pokemon Go. Trafikverket vill påpeka och varna om livsfaror med att detaljer i spelet, så kallade pokéstop och tankningsställen, finns i anslutning till järnvägar och motorvägar.

”Genom att ange koordinater för Trafikcentralerna i Stockholm, Göteborg och Malmö visar Trafikverket på några av de platser som spelföretagen bör spärra av. Vi kommer att återkomma med ytterligare områden”, skriver Trafikverket.

Trafikverket upplyser om de växande riskerna som finns i närheten av en järnväg, samt att det är lagbrytande att gå i eller gena över spår. Tågen i dag är både tystare och snabbare än vad många tror.

”Ett X 2000-tåg kör 56 meter på 1 sekund. Tågen hinner inte stanna – chansa aldrig. Som bilförare är man alltid skyldig att köra på ett trafiksäkert och tryggt sätt, därför får man inte använda utrustning som påverkar körningen på ett negativt sätt”, skriver Trafikverket.

Pokémon Go tog Sverige med storm, men jakten på virtuella monster genom mobiltelefonen har också orsakat olämpliga och livsfarliga situationer i trafiken, både på väg och järnväg. I ett pressmeddelande från Trafikverket meddelar myndigheten att de kontaktat företaget bakom Pokemon Go. Trafikverket vill påpeka och varna om livsfaror med att detaljer i spelet, så kallade pokéstop och tankningsställen, finns i anslutning till järnvägar och motorvägar.

”Genom att ange koordinater för Trafikcentralerna i Stockholm, Göteborg och Malmö visar Trafikverket på några av de platser som spelföretagen bör spärra av. Vi kommer att återkomma med ytterligare områden”, skriver Trafikverket.

Trafikverket upplyser om de växande riskerna som finns i närheten av en järnväg, samt att det är lagbrytande att gå i eller gena över spår. Tågen i dag är både tystare och snabbare än vad många tror.

”Ett X 2000-tåg kör 56 meter på 1 sekund. Tågen hinner inte stanna – chansa aldrig. Som bilförare är man alltid skyldig att köra på ett trafiksäkert och tryggt sätt, därför får man inte använda utrustning som påverkar körningen på ett negativt sätt”, skriver Trafikverket.