2016-07-27 12:50

2016-07-27 12:50

Fick värktablett mot huvudblödning

KARLSTAD

Kvinnan fick ryggbedövning när hon skulle föda barn.

Under förlossningen fick hon huvudvärk – något som personalen tolkade som en biverkan av bedövningen, vilket inte är helt ovanligt. Kvinnan fick kaffe och värktabletter mot smärtan som höll sig kvar. Två dagar efter att kvinnan åkt hem från förlossningen kom hon tillbaka akut med svår huvudvärk.

En röntgen visade då att hon hade drabbats av en blödning på vänster sida av huvudet, mellan hjärnan och skallbenet. Hon fick föras till Uppsala för operation. En knapp månad senare var hon tillbaka i Karlstad för fortsatt rehabilitering. Landstinget Lex Maria-anmäler nu händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

 

Under förlossningen fick hon huvudvärk – något som personalen tolkade som en biverkan av bedövningen, vilket inte är helt ovanligt. Kvinnan fick kaffe och värktabletter mot smärtan som höll sig kvar. Två dagar efter att kvinnan åkt hem från förlossningen kom hon tillbaka akut med svår huvudvärk.

En röntgen visade då att hon hade drabbats av en blödning på vänster sida av huvudet, mellan hjärnan och skallbenet. Hon fick föras till Uppsala för operation. En knapp månad senare var hon tillbaka i Karlstad för fortsatt rehabilitering. Landstinget Lex Maria-anmäler nu händelsen till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.