2016-06-26 17:19

2016-06-26 17:26

Relativt lugn helg för polisen

VÄRMLAND: En sammanfattning av midsommartrafiken

Midsommarhelgen är en av de största trafikhelgerna, men den blev ändå relativt lugn i Värmland i år.
En man dog dock i en singelolycka i Degerfors och flera rattfyllerister greps.

Det var strax före klockan 15 på midsommaraftonen som en 62-årig man körde av vägen och ner i diket i utkanten av Degerfors och senare avled.

En annan olycka inträffade tidigt på söndagsmorgonen på 63:an vid Getebol söder om Molkom. Där hade en bil voltat och ena körfältet fick stängas av under bärgningen. Föraren är misstänkt för drograttfylleri.

Sammanlagt hade polisen i länet fram till söndagsförmiddagen rapporterat in sex rattfyllerier, bland annat en man som hade kört av vägen i Skattkärr, två grova rattfyllerier, tre olovliga körningar, två grova olovliga körningar och fem smitningar från trafikolyckor.

Men trots det anser inte polisen att midsommarhelgen sticker ut speciellt mycket.

– Nej, den har varit ganska normal jämfört med andra helger. Jag tycker att folk har skött sig bra. Vi har försökt vara ute så mycket på vägarna vi har kunnat med tanke på vår bemanning under en storhelg, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

Det var strax före klockan 15 på midsommaraftonen som en 62-årig man körde av vägen och ner i diket i utkanten av Degerfors och senare avled.

En annan olycka inträffade tidigt på söndagsmorgonen på 63:an vid Getebol söder om Molkom. Där hade en bil voltat och ena körfältet fick stängas av under bärgningen. Föraren är misstänkt för drograttfylleri.

Sammanlagt hade polisen i länet fram till söndagsförmiddagen rapporterat in sex rattfyllerier, bland annat en man som hade kört av vägen i Skattkärr, två grova rattfyllerier, tre olovliga körningar, två grova olovliga körningar och fem smitningar från trafikolyckor.

Men trots det anser inte polisen att midsommarhelgen sticker ut speciellt mycket.

– Nej, den har varit ganska normal jämfört med andra helger. Jag tycker att folk har skött sig bra. Vi har försökt vara ute så mycket på vägarna vi har kunnat med tanke på vår bemanning under en storhelg, säger Ronny Brattström, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.