2016-06-07 15:20

2016-06-07 15:20

Fängelse för elektronikbluff

KARLSTAD: Beställde mobiler och läsplattor via gammal inloggning

Den 42-åriga kvinnan beställde mängder med mobiler och läsplattor via inloggningen på företaget där hon tidigare hade jobbat. Varorna såldes sedan vidare.
Nu har hon dömts till ett års fängelse för grovt bedrägeri.

Rättegången i Värmlands tingsrätt var mycket omfattande. Hela 22 personer har stått åtalade i härvan kring mobilerna och läsplattorna. Sex av dem har varit åtalade för grovt bedrägeri –16 för häleri. De flesta kommer från Kristinehamn.

Den 42-åriga kvinnan har enligt tingsrätten erkänt att hon har gjort 59 beställningar av sammanlagt 388 mobiler och 23 läsplattor via gamla inloggningsuppgifter från ett företag där hon tidigare hade jobbat på kundtjänsten.

För det behövdes bara en internetuppkoppling och därför kunde hon göra detta hemifrån. Det totala värdet av varorna låg på drygt 2,4 miljoner kronor. Sedan lade kvinnan upp abonnemang via Tele2, men dit skickades inga handlingar. Därefter såldes elektroniken vidare.

Till sin hjälp hade hon en 44-årig man från Kristinehamn som döms till fängelse i ett år och tre månader och ytterligare fyra personer, två män och två kvinnor som har fungerat som assistenter. Totalt 16 personer har köpt mobiler och läsplattor, något som rubriceras som häleri.

Den störste hälaren fick 36 mobiler och två läsplattor skickade till sig. Värdet var 219 300 kronor.

Rättegången i Värmlands tingsrätt var mycket omfattande. Hela 22 personer har stått åtalade i härvan kring mobilerna och läsplattorna. Sex av dem har varit åtalade för grovt bedrägeri –16 för häleri. De flesta kommer från Kristinehamn.

Den 42-åriga kvinnan har enligt tingsrätten erkänt att hon har gjort 59 beställningar av sammanlagt 388 mobiler och 23 läsplattor via gamla inloggningsuppgifter från ett företag där hon tidigare hade jobbat på kundtjänsten.

För det behövdes bara en internetuppkoppling och därför kunde hon göra detta hemifrån. Det totala värdet av varorna låg på drygt 2,4 miljoner kronor. Sedan lade kvinnan upp abonnemang via Tele2, men dit skickades inga handlingar. Därefter såldes elektroniken vidare.

Till sin hjälp hade hon en 44-årig man från Kristinehamn som döms till fängelse i ett år och tre månader och ytterligare fyra personer, två män och två kvinnor som har fungerat som assistenter. Totalt 16 personer har köpt mobiler och läsplattor, något som rubriceras som häleri.

Den störste hälaren fick 36 mobiler och två läsplattor skickade till sig. Värdet var 219 300 kronor.