2016-06-06 18:15

2016-06-06 18:15

Solig nationaldag blev folkfest

HAGFORS/MUNKFORS/SUNNE: Många olika inslag färgade dagen

Hagfors hade rullat upp ärmarna och firade nationaldagen med besked i år. Alltifrån ankrace till Superball stod på programmet. Publiken svek inte.
Även i Munkfors och Sunne deltog många i bygdernas blågula festligheter.

– Det är roligt att fira nationaldagen i Munkfors, eftersom det händer något hela dagen. Jag minns att firandet var stort redan när jag var barn, sa ortsbon Natalie Ågren. Musik, teater, trampbilsrace, hundparad, joggtävling och dans var några av inslagen i Munkfors.

Hagfors - Ankeborg

I Blinkenbergsparken i Hagfors drog duktiga folkmusiker passande i gång med ”Vackert väder” i solskenet. 1 616 plastankor i allsköns färger flöt fram i Ulvån i ett tätt race. Arrangörer var IK Blåljus Hagfors. Behållningen går till nya hjärtstartare. Ett blött nöje bjöds Hagforspubliken som följde tävlingen Superball, som också arrangerades av IK Blåljus. Vann gjorde David Ek från Hagfors.

I Sunne höll landshövding Kenneth Johansson tal, Kulturskolan spelade, sjöng och dansade. Bland annat delades kulturstipendier ut och bygdens unga talanger och nya medborgare uppmärksammades. ”Sunne tillsammans” var den röda tråden.

– Det är roligt att fira nationaldagen i Munkfors, eftersom det händer något hela dagen. Jag minns att firandet var stort redan när jag var barn, sa ortsbon Natalie Ågren. Musik, teater, trampbilsrace, hundparad, joggtävling och dans var några av inslagen i Munkfors.

Hagfors - Ankeborg

I Blinkenbergsparken i Hagfors drog duktiga folkmusiker passande i gång med ”Vackert väder” i solskenet. 1 616 plastankor i allsköns färger flöt fram i Ulvån i ett tätt race. Arrangörer var IK Blåljus Hagfors. Behållningen går till nya hjärtstartare. Ett blött nöje bjöds Hagforspubliken som följde tävlingen Superball, som också arrangerades av IK Blåljus. Vann gjorde David Ek från Hagfors.

I Sunne höll landshövding Kenneth Johansson tal, Kulturskolan spelade, sjöng och dansade. Bland annat delades kulturstipendier ut och bygdens unga talanger och nya medborgare uppmärksammades. ”Sunne tillsammans” var den röda tråden.