2016-06-04 16:02

2016-06-05 11:28

Litauisk liga åtalas för miljonkupp

VÄRMLAND

Tre litauiska medborgare åtalas vid Värmlands tingsrätt, misstänkta för grovt häleri.

Det var i slutet av januari i år som ett åkeri i Töcksfors fick två av sina lastbilar, med vidhängande trailers, stulna i Örje i Norge. Ekipagen var lastade med konfektyr och bröd, allt till ett sammanlagt värde av cirka 4 miljoner kronor.

Lastbilarna har enligt åtalet sedan förts över till Värmland där de tre litauerna har försett ekipagen med falska registreringsskyltar och kört dem vidare till Blekinge. Den ena bilen påträffades i Olofström medan den andra lämnade landet via Karlshamn.

Det var i slutet av januari i år som ett åkeri i Töcksfors fick två av sina lastbilar, med vidhängande trailers, stulna i Örje i Norge. Ekipagen var lastade med konfektyr och bröd, allt till ett sammanlagt värde av cirka 4 miljoner kronor.

Lastbilarna har enligt åtalet sedan förts över till Värmland där de tre litauerna har försett ekipagen med falska registreringsskyltar och kört dem vidare till Blekinge. Den ena bilen påträffades i Olofström medan den andra lämnade landet via Karlshamn.