2016-04-13 16:08

2016-04-13 16:13

Kidnappade bostad när ägaren var borta

VÄRMLAND

Två fall av ”bostadskidnappning” har anmälts till polisen i Värmland det senaste dygnet.

I ett fall var det en lägenhetsinnehavare som låg på sjukhus en längre tid, blev utskriven, kom hem och upptäckte att två personer flyttat in när han var borta. De hade dessutom förstört lägenheten.

Båda – en man och en kvinna – är nu misstänkta för bland annat hemfridsbrott och grov stöld. Ytterligare ett fall inträffade i södra Värmland. Där var det en kvinna som varit utomlands ett tag som kom hem och upptäckte att någon sovit i hennes säng och druckit sex flaskor alkohol som hon hade hemma.

I ett fall var det en lägenhetsinnehavare som låg på sjukhus en längre tid, blev utskriven, kom hem och upptäckte att två personer flyttat in när han var borta. De hade dessutom förstört lägenheten.

Båda – en man och en kvinna – är nu misstänkta för bland annat hemfridsbrott och grov stöld. Ytterligare ett fall inträffade i södra Värmland. Där var det en kvinna som varit utomlands ett tag som kom hem och upptäckte att någon sovit i hennes säng och druckit sex flaskor alkohol som hon hade hemma.