2016-04-13 10:29

2016-04-13 10:29

Hallänningarna sågar ny region

VÄRMLAND

Drygt 6 av 10 hallänningar gillar inte idén att Halland ska slås samman med Västra Götaland och Värmland.

I hela Sverige tycker 4 av 10 att idén att dagens 20 landsting föreslås slås samman till sex storregioner är dålig, visar en ny opinionsundersökning som TNS Sifo utfört på uppdrag av Region Halland.

”Undersökningen är ett kvitto på att vi företräder hallänningarna när vi avvisar idén om att vi ska tvingas in i en ny storregion. Men vi kan faktiskt utläsa mycket mer än så av resultaten. Motståndet är som störst där frågan har diskuterats mest, vilket jag tolkar som att Sveriges befolkning underkänner motiven för storregioner”, säger Mats Eriksson (M), regionstyrelsens ordförande i Halland.

 

 

 

 

I hela Sverige tycker 4 av 10 att idén att dagens 20 landsting föreslås slås samman till sex storregioner är dålig, visar en ny opinionsundersökning som TNS Sifo utfört på uppdrag av Region Halland.

”Undersökningen är ett kvitto på att vi företräder hallänningarna när vi avvisar idén om att vi ska tvingas in i en ny storregion. Men vi kan faktiskt utläsa mycket mer än så av resultaten. Motståndet är som störst där frågan har diskuterats mest, vilket jag tolkar som att Sveriges befolkning underkänner motiven för storregioner”, säger Mats Eriksson (M), regionstyrelsens ordförande i Halland.