2016-04-05 16:00

2016-04-05 21:41

Tekniska problem förhindrar uttag av medicin

APOTEK: ingen receptbelagd medicin kan lämnas ut

Ehälsomyndigheten fick vid 15-tiden på tisdagen tekniska problem. Det innebar att apoteken inte kunde lämna ut några receptbelagda mediciner.

Det var recepttjänsten som fått driftstopp och därför kunde e-recept till en början varken skrivas ut eller expedieras, det skriver Ehälsomyndigheten på sin webb. Vid 19-tiden meddelades det att e-recept kan skrivas men att apoteken ännu inte kommer åt dem.

– Alla som hämtar ut ett elektroniskt recept blir drabbade. Ingen kan göra det just nu. Jag har inte fått besked om hur länge eller vad det är för typ av fel, säger Magnus Frisk, presskontakt hos Apoteket, till Expressen.

Felet är identifierat men var på kvällen fortfarande inte löst.

Det var recepttjänsten som fått driftstopp och därför kunde e-recept till en början varken skrivas ut eller expedieras, det skriver Ehälsomyndigheten på sin webb. Vid 19-tiden meddelades det att e-recept kan skrivas men att apoteken ännu inte kommer åt dem.

– Alla som hämtar ut ett elektroniskt recept blir drabbade. Ingen kan göra det just nu. Jag har inte fått besked om hur länge eller vad det är för typ av fel, säger Magnus Frisk, presskontakt hos Apoteket, till Expressen.

Felet är identifierat men var på kvällen fortfarande inte löst.