2016-02-15 15:31

2016-02-15 15:31

Rejält höjda elnätsavgifter

VÄRMLAND

Ellevios nät i Värmland har landets högsta elnätsavgifter. Det konstaterar Villaägarnas Riksförbund i en ny undersökning.

En husägare i Ellevios nät, tidigare Fortum, betalar en husägare 12 120 kronor om året i elnätsavgift. Det är mer än dubbelt så mycket som i Kristinehamn, där länets lägsta elnätsavgift hittas. De senaste fem åren har avgiften för Villaägarnas typhushåll ökat med 23 procent i Ellevios nät i flera värmländska kommuner, däribland i Eda, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Sunne och Torsby.

Enligt Villaägarnas riksförbund framgår det av undersökningen att det främst är de största elnätbolagen som tar ut höga avgifter av sina abonnenter.

Ellevios nät i Värmland har landets högsta elnätsavgifter. Det konstaterar Villaägarnas Riksförbund i en ny undersökning.

En husägare i Ellevios nät, tidigare Fortum, betalar en husägare 12 120 kronor om året i elnätsavgift. Det är mer än dubbelt så mycket som i Kristinehamn, där länets lägsta elnätsavgift hittas. De senaste fem åren har avgiften för Villaägarnas typhushåll ökat med 23 procent i Ellevios nät i flera värmländska kommuner, däribland i Eda, Forshaga, Grums, Hagfors, Hammarö, Sunne och Torsby.

Enligt Villaägarnas riksförbund framgår det av undersökningen att det främst är de största elnätbolagen som tar ut höga avgifter av sina abonnenter.