2016-02-15 10:37

2016-02-15 10:38

Även fartygstrafiken påverkas

VÄNERN

Även fartygstrafiken till och från Vänern påverkas av branden i teknikhuset i Göteborg.

Enligt P4 Väst var på måndagsförmiddagen sex fartyg förhindrade att ta sig till sin destination på grund av att Marieholmsbron i Göteborg på grund av branden inte går att öppna. det handlar om tre fartyg i Göteborg på väg till Vänern, två stycken i Trollhättan och ett i Vänersborg som är på väg söderut.

– Marieholmsbron har väldigt låg segelfri höjd. Det är i stort sett bara fritidsbåtar och låga motorbåtar som kan komma under den. I stort sett ingen handelssjöfart kan gå under där för det är under sex meter i segelfri höjd där, säger Daniel Lindblad, presstalesman på Sjöfartsverket, till P4 Väst.

Enligt P4 Väst var på måndagsförmiddagen sex fartyg förhindrade att ta sig till sin destination på grund av att Marieholmsbron i Göteborg på grund av branden inte går att öppna. det handlar om tre fartyg i Göteborg på väg till Vänern, två stycken i Trollhättan och ett i Vänersborg som är på väg söderut.

– Marieholmsbron har väldigt låg segelfri höjd. Det är i stort sett bara fritidsbåtar och låga motorbåtar som kan komma under den. I stort sett ingen handelssjöfart kan gå under där för det är under sex meter i segelfri höjd där, säger Daniel Lindblad, presstalesman på Sjöfartsverket, till P4 Väst.