2016-01-29 21:47

2016-01-29 21:47

Mejern vill ha fler doggybags

POLITIK

Den värmländske S-politikern Lars Mejern Larsson har ställt en skriftilig fråga till klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP).

Den handlar, bland annat, om att Mejern vill se att restauranger i större utsträckning erbjuder sina gäster så kallade doggybags, för att kunna ta med resterna hem. Förebilden finns i Frankrike, där man infört nya regler om matavfallssortering.

– I andra länder finns det nya initiativ för att ändra på kulturen att slänga mat. Exempelvis Frankrike har nu en ny lag som ska minska matsvinnet genom att restauranger måste sortera matavfallet samt en stark rekommendation att restaurangerna ska erbjuda sina gäster att ta med en doggybag, säger Lars Mejern Larsson i ett pressmeddelande.

Han tycker att sorteringen i Sverige blivit bättre, men att det ändå är för mycket mat som slängs. Därför frågar han nu Romson vilka initiativ hon är beredd att ta för att arbeta för att stoppa matsvinnet.

Den handlar, bland annat, om att Mejern vill se att restauranger i större utsträckning erbjuder sina gäster så kallade doggybags, för att kunna ta med resterna hem. Förebilden finns i Frankrike, där man infört nya regler om matavfallssortering.

– I andra länder finns det nya initiativ för att ändra på kulturen att slänga mat. Exempelvis Frankrike har nu en ny lag som ska minska matsvinnet genom att restauranger måste sortera matavfallet samt en stark rekommendation att restaurangerna ska erbjuda sina gäster att ta med en doggybag, säger Lars Mejern Larsson i ett pressmeddelande.

Han tycker att sorteringen i Sverige blivit bättre, men att det ändå är för mycket mat som slängs. Därför frågar han nu Romson vilka initiativ hon är beredd att ta för att arbeta för att stoppa matsvinnet.