2016-01-28 12:39

2016-01-28 13:59

Försvarade döv bror – döms för misshandel

VÄRMLAND

En kille i 20-årsåldern har dömts för misshandel. Händelsen inträffade på en fest där killens bror, som är döv, också var med.

Killen sa under rättegången att en av de andra gästerna retade hans döve bror och att han därför bestämde sig för att säga ifrån. Han erkänner att han slog gästen en gång i ansiktet i nödvärn.

Men tingsrätten tror på gästen och några vittnen som kunde berätta att misshandeln bestod av såväl slag som sparkar. Han ska också betala ersättning på nästan 12 000 kronor till den misshandlade gästen som ersättning för sveda och värk, läkarbesök och förstörda kläder. Tingsrätten konstaterar att misshandeln var ”värd” 4 månaders fängelse, men att killen lever under ordnade förhållanden vilket gör honom lämplig för samhällstjänst och villkorlig dom.

Killen sa under rättegången att en av de andra gästerna retade hans döve bror och att han därför bestämde sig för att säga ifrån. Han erkänner att han slog gästen en gång i ansiktet i nödvärn.

Men tingsrätten tror på gästen och några vittnen som kunde berätta att misshandeln bestod av såväl slag som sparkar. Han ska också betala ersättning på nästan 12 000 kronor till den misshandlade gästen som ersättning för sveda och värk, läkarbesök och förstörda kläder. Tingsrätten konstaterar att misshandeln var ”värd” 4 månaders fängelse, men att killen lever under ordnade förhållanden vilket gör honom lämplig för samhällstjänst och villkorlig dom.