2015-12-09 22:26

2015-12-09 22:35

Prinsen blir beskyddare av Dyslexiförbundet

KUNGLIGT: Hertigen av Värmland

Prins Carl Philip har kommit att bli en viktig röst för personer med dyslexi. Tack vare att Prinsen själv är öppen med sin dyslexi vågar många andra stå upp för sig själv och sina läs- och skrivsvårigheter.
Nu blir Prins Carl Philip Dyslexiförbundets beskyddare.

– Prinsen är en förkämpe. Han har själv rest sig upp efter att ha blivit nergjord offentligt. Vi är många som har all anledning att se upp till honom. Prins Carl Philip är inte bara beskyddare för Dyslexiförbundet FMLS, utan för alla som har denna funktionsnedsättning, säger Bengt-Erik Johansson, förbundets ordförande.

Beskedet om att Sveriges Kungahus har beslutat att Prins Carl Philip blir beskyddare av Dyslexiförbundet FMLS nådde dem under onsdagen.

– Vi är oerhört stolta och glada, säger ordförande Bengt-Erik Johansson.

Prinsen är förbundets beskyddare från den 9 december 2015 och fem år framåt.

– Prinsen är en förkämpe. Han har själv rest sig upp efter att ha blivit nergjord offentligt. Vi är många som har all anledning att se upp till honom. Prins Carl Philip är inte bara beskyddare för Dyslexiförbundet FMLS, utan för alla som har denna funktionsnedsättning, säger Bengt-Erik Johansson, förbundets ordförande.

Beskedet om att Sveriges Kungahus har beslutat att Prins Carl Philip blir beskyddare av Dyslexiförbundet FMLS nådde dem under onsdagen.

– Vi är oerhört stolta och glada, säger ordförande Bengt-Erik Johansson.

Prinsen är förbundets beskyddare från den 9 december 2015 och fem år framåt.