2015-12-03 11:51

2015-12-03 11:51

Par frias i barnsexmål

VÄRMLAND

Ett värmländskt par frias helt för sexbrott mot sitt barn.

Kvinnan var åtalad för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Mannen åtalades för sexuellt ofredande mot barn. Båda frias nu av Värmlands tingsrätt på alla punkter. De behöver således inte heller betala skadestånd till barnet. Tingsrätten konstaterar i domen att det inte kan vara ställt bortom rimligt tvivel att mannen och kvinnan begått de åtalade gärningarna.

Kvinnan var åtalad för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Mannen åtalades för sexuellt ofredande mot barn. Båda frias nu av Värmlands tingsrätt på alla punkter. De behöver således inte heller betala skadestånd till barnet. Tingsrätten konstaterar i domen att det inte kan vara ställt bortom rimligt tvivel att mannen och kvinnan begått de åtalade gärningarna.