2015-11-14 06:00

2015-11-14 06:00

Stora krav på alternativ på julbordet

MAT

Det verkar finnas en bottenlös aptit för julbord på restaurang.

– Julborden har ökat de senaste åren och trenden pekar fortfarande uppåt, säger Erik Brattfeldt presschef på branschorganisationen Visita.

Sillen, syltan och prinskorven finns förstås kvar men en skillnad mot förr är efterfrågan på olika former av specialkost.

– Det är minst sagt en utmaning för restaurangerna, säger Karl-Magnus Edberg på restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

För många restaurangerna står julborden för en stor del av omsättningen när framför allt företag bjuder sina anställda på ett skrovmål.

– Julborden har ökat de senaste åren och trenden pekar fortfarande uppåt, säger Erik Brattfeldt presschef på branschorganisationen Visita.

Sillen, syltan och prinskorven finns förstås kvar men en skillnad mot förr är efterfrågan på olika former av specialkost.

– Det är minst sagt en utmaning för restaurangerna, säger Karl-Magnus Edberg på restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.

För många restaurangerna står julborden för en stor del av omsättningen när framför allt företag bjuder sina anställda på ett skrovmål.