2016-06-28 19:11

2016-06-28 19:11

Rallycross som lockar

HÖLJES: Festen har börjat

Motorentusiaster råder det ingen brist på i Höljes. Redan efter lunch på tisdagen var det en hel del husvagnar som funnit sig till rätta på campingen. För många är det väldigt viktigt att få ha just sin plats, många ställer husvagnen eller bussen redan veckan innan.
– Vi har varit här sedan i söndags, säger Espen från Norge.

Han och hans kamrater har bosatt sig bland mygg och knott i tallskogen bakom velodromkurvan. Väl utrustade med buss, grill och partytält. Flickvännen Henriette sticker ut huvudet och frågar varför han väsnas så tidigt när hon försöker sova.

– Vi höll väl på till en sex imorse, berättar Espen. För Espens gäng blir det sextonde året.

– Vi har blivit fler och fler för varje år, så ifjol bestämde vi oss för att skaffa en buss, det är slitsamt men det är kul.

Längre ner på gatan längst vägen mot banan sitter ett annat, lite äldre, men lika glatt gäng i sitt husvagnsförtält och har öppnat dagens första öl.

– Vad vi gör här?! Vi är här för motorsporten! säger den utpekade team-leadern Tommy från sin campingstol. De flesta kommer från nordnorge.

Men det är även några svenskar, några tyskar och någon fransos. De har varit på rallycross i Höljes sedan det startade och motorintresset var med innan dess och vem som ska vinna finalen på söndag är det lika många bud som personer under plastduken. En av de saker Höljes har blivit känt för är det hårda festande på campingen, men det är fortfarande en sak som är viktigast.

– Rallycross såklart! och fest. Man räknar redan dagarna tills nästa år, avslutar Espen med ett leende.

Han och hans kamrater har bosatt sig bland mygg och knott i tallskogen bakom velodromkurvan. Väl utrustade med buss, grill och partytält. Flickvännen Henriette sticker ut huvudet och frågar varför han väsnas så tidigt när hon försöker sova.

– Vi höll väl på till en sex imorse, berättar Espen. För Espens gäng blir det sextonde året.

– Vi har blivit fler och fler för varje år, så ifjol bestämde vi oss för att skaffa en buss, det är slitsamt men det är kul.

Längre ner på gatan längst vägen mot banan sitter ett annat, lite äldre, men lika glatt gäng i sitt husvagnsförtält och har öppnat dagens första öl.

– Vad vi gör här?! Vi är här för motorsporten! säger den utpekade team-leadern Tommy från sin campingstol. De flesta kommer från nordnorge.

Men det är även några svenskar, några tyskar och någon fransos. De har varit på rallycross i Höljes sedan det startade och motorintresset var med innan dess och vem som ska vinna finalen på söndag är det lika många bud som personer under plastduken. En av de saker Höljes har blivit känt för är det hårda festande på campingen, men det är fortfarande en sak som är viktigast.

– Rallycross såklart! och fest. Man räknar redan dagarna tills nästa år, avslutar Espen med ett leende.

  • Micael Thernström