2016-06-28 08:24

2016-06-28 08:24

Diakoner nattvandrar på VM

HÖLJES

Under rallycross-VM i Höljes kommer Svenska Kyrkan ha ett antal medarbetare på plats, detta är något man startade med redan förra året och var då mycket uppskattat av polis och räddningstjänst.

Karlstad stift har beviljat extra bidrag för att man ska kunna ha dygnet runt närvaro under helgen, något som efterfrågats ifrån myndighetshåll. Sammanlagt kommer sammanlagd sju diakoner, en prästkandidat och en präst befinna sig på motorstadion under tiden som tävlingen pågår.

Karlstad stift har beviljat extra bidrag för att man ska kunna ha dygnet runt närvaro under helgen, något som efterfrågats ifrån myndighetshåll. Sammanlagt kommer sammanlagd sju diakoner, en prästkandidat och en präst befinna sig på motorstadion under tiden som tävlingen pågår.