2016-06-27 12:23

2016-06-27 12:23

Branäs satsar på mer skidåkning i vinter

BRANÄS: Nya nedfarter och mer konstsnö för 28 miljoner kronor

Liftkortsförsäljningen slog rekord under den gångna vintern, nu satsar Branäs vidare mot att slå det rekordet. Bland annat genom en ny stor nedfart i det södra skidområdet.

Den gångna vintern omsatte liftkortsförsäljningen i Branäs 63,4 miljoner kronor, vilket var 15 procent mer än året innan. Branäs har de senaste åren gjort stora investeringar i boenden och liftar. Nu ska besökarna också få mer åkyta.

– Vi bygger en stor nedfart från toppen av stolliften Medvinden till liftens dalstation. Det blir också några varianter på nedfarten, som också ska rustas för snötillverkning. Vi satsar 28 miljoner kronor på nya nedfarter samt att öka snösystemets kapacitet i hela anläggningen så att vi kan göra mer snö på kortare tid, säger Branäsgruppens vd Anders Kjällström.

Den gångna vintern omsatte liftkortsförsäljningen i Branäs 63,4 miljoner kronor, vilket var 15 procent mer än året innan. Branäs har de senaste åren gjort stora investeringar i boenden och liftar. Nu ska besökarna också få mer åkyta.

– Vi bygger en stor nedfart från toppen av stolliften Medvinden till liftens dalstation. Det blir också några varianter på nedfarten, som också ska rustas för snötillverkning. Vi satsar 28 miljoner kronor på nya nedfarter samt att öka snösystemets kapacitet i hela anläggningen så att vi kan göra mer snö på kortare tid, säger Branäsgruppens vd Anders Kjällström.