2016-04-07 13:34

2016-04-07 13:34

Sjukhus missade fraktur

TORSBY

En 15 år gammal flicka undersöktes, med remiss från vårdcentralen i Sunne, på röntgenavdelningen vid Torsby sjukhus sedan hon blivit trampad på foten av en häst.

Hon fick svaret att hon inte hade någon skelettskada. En vecka senare sökte hon akut vård i Karlstad. En ny röntgenundersökning visade en fraktur i ett av fotens mellanben. Vid en senare granskning av röntgenbilderna från Torsby syntes frakturen, även om den var svårupptäckt. Inspektionen för vård och omsorg riktar nu kritik mot brister i handläggningen och uppföljningen av flickans fotskada.

Hon fick svaret att hon inte hade någon skelettskada. En vecka senare sökte hon akut vård i Karlstad. En ny röntgenundersökning visade en fraktur i ett av fotens mellanben. Vid en senare granskning av röntgenbilderna från Torsby syntes frakturen, även om den var svårupptäckt. Inspektionen för vård och omsorg riktar nu kritik mot brister i handläggningen och uppföljningen av flickans fotskada.