2016-01-11 16:34

2016-01-11 16:34

Cafeteria på helger och lov

TORSBY: En chef för två badhus

Cafeterian vid Torsbybadet ska bara vara öppen på helger och lov.
Badhuset måste spara pengar och simskolan prioriteras högre.

Fritidsförvaltningen måste göra förändringar i verksamheten för att klara budgeten för 2016. Det innebär bland annat att cafeterian vid Torsbybadet bara kommer att vara öppen på helger och under skolloven.

– När cafeterian är stängd ska man kunna köpa kaffe och fika ur automater. Vi räknar med att förändringen är genomförd om några veckor. Det innebär egentligen en bättre service för våra gäster eftersom de när som helst kommer att kunna köpa exempelvis en kaffekopp, säger Peter Jonsson, chef för Torsbybadet.

Gemensam chef

En annan förändring inom badverksamheten är att kommunens två badhus; Torsbybadet och Sysslebäcksbadet, ska ha en gemensam chef. Vem som tilldelas tjänsten är ännu inte klart. På tisdagen ska kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) informeras om förändringarna inom badverksamheten.

Fritidsförvaltningen måste göra förändringar i verksamheten för att klara budgeten för 2016. Det innebär bland annat att cafeterian vid Torsbybadet bara kommer att vara öppen på helger och under skolloven.

– När cafeterian är stängd ska man kunna köpa kaffe och fika ur automater. Vi räknar med att förändringen är genomförd om några veckor. Det innebär egentligen en bättre service för våra gäster eftersom de när som helst kommer att kunna köpa exempelvis en kaffekopp, säger Peter Jonsson, chef för Torsbybadet.

Gemensam chef

En annan förändring inom badverksamheten är att kommunens två badhus; Torsbybadet och Sysslebäcksbadet, ska ha en gemensam chef. Vem som tilldelas tjänsten är ännu inte klart. På tisdagen ska kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) informeras om förändringarna inom badverksamheten.